Nieuws

Wim Severein opent deuren restaurant The Millèn in Rotterdam

Restaurant The Millèn van Wim Severein opent dinsdag 24 juli de deuren. De eetgelegenheid van de chef die bij het Wereldmuseum een Michelinster kookte, huisvest op de eerste etage van Rotterdam Marriott Hotel. Hij kookt er ‘pure seizoensgerechten met eerlijke ingrediënten en zonder poespas’.

In december kondigde Wim Severein de komst van restaurant The Millèn in het Rotterdam Marriott Hotel aan.

Wereldmuseum
De chef kookte een Michelinster bij het restaurant van het Wereldmuseum, maar dat moest uiteindelijk de deuren sluiten.

Producten uit het seizoen
De eetgelegenheid is gevestigd op de eerste etage van het hotel naast het Centraal Station van de Maasstad. Op het menu staan gerechten bereid met verse ingrediënten uit het seizoen. Eerlijk en zonder poespas.

Dit houdt in dat de kaart maandelijks wissels. In juli kenmerkt deze zich door zomerse gerechten met producten als kreeft, langoustine, zeebaars en rode mul.

Sommelier Wendy Elsink zorgt voor de bijpassende wijnen. Souschef is Raoul Waardenburg en Rick de Bruijn werkt als maître.

Open keuken
Het restaurant telt 45 couverts, de open keuken is gerealiseerd in het hart van de ruimte. Door de hoge raampartijen is er bovendien een prachtig uitzicht op het Weena en het Stationsplein. De private dining-ruimte heeft plek voor maximaal zestien personen.

Rotterdam Marriott Hotel
Reserveren kan (al) via de website van restaurant The Millèn, dat weliswaar is gevestigd in het Rotterdam Marriott Hotel maar een zelfstandige exploitatie kent.

De gastenkamers, de lobby en de Club Lounge hebben recentelijk een make-over gehad. Het nieuwe restaurant sluit goed aan bij de ontwikkelingen van het hotel.

The Millèn serveert lunch van dinsdag tot en met vrijdag en diner van dinsdag tot en met zaterdag. Op zondag en maandag is het restaurant gesloten.

Vorig artikel

Nederlands wedstrijdteam kookt bij Het Oude Dykhuys in Lisserbroek

Volgend artikel

De Herberg in Fluitenberg serveert klassiekers en ‘laatste rondje’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.

1 Reactie

  1. […] Lees hier het gehele bericht […]