Nieuws

Wild eten bij 27 restaurants in de Achterhoek

Het wildseizoen is weer geopend en dat betekent de start van de culinaire traditie ‘Wild eten in de Achterhoek’. Onder de deelnemende restaurants staan de namen van Strandlodge Winterswijk (één Michelinster) en hotel Villa Ruimzicht en Orangerie De Pol, beide in Doetinchem.

Al bijna veertig jaar werken restaurants in de Achterhoek samen om te laten zien dat je in die regio moet zijn voor iets wat inmiddels een culinaire traditie mag worden genoemd.

Samenwerking
Wild eten in de Achterhoek’ is een samenwerking van 27 eetgelegenheden, die gezamenlijk meer dan vijftig arrangementen aanbieden.

Smaak
‘In de Achterhoek vind je een mooie afwisseling van bossen, velden en akkers. Daardoor hebben de dieren veel verschillende kruiden en zaden tot hun beschikking. Zij ervaren ook geen stress, want er is altijd voedsel in overvloed. Al deze facetten hebben een gunstige invloed op de smaak en de malsheid van het vlees.’ Was getekend: Erik Wolters, de wildleverancier van de Achterhoek.

Strandlodge Winterswijk
In de lijst met deelnemende restaurants staan de met een Michelinster bekroonde Strandlodge Winterswijk en de Doetinchemse bedrijven hotel Villa Ruimzicht en Orangerie De Pol.

Benieuwd naar de eetgelegenheden en hun arrangementen of direct een reservering plaatsen? Volg dan deze link.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Hotel Hilton Amsterdam introduceert pizza en champagne

Volgend artikel

Internationale prijs voor Kruisherenhotel Maastricht

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.