Nieuws

Wijnmakerslunch bij Restaurant 212 in Amsterdam

Eén keer per maand houdt Restaurant 212 in Amsterdam een lunch met een wijnmaker. Op 20 oktober is dat met een 5-gangen lunch met een bekende Zuid-Afrikaanse wijnmaker.

Aanwezig is Hannes Storm van het huis Storm uit de Hemel-en-Aarde vallei in Zuid Afrika. Na 12 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de vinificatie bij het geprezen Hamilton-Russel, heeft Hannes er voor gekozen om zich compleet te gaan focussen op zijn eigen wijnen.

In 2008 is hij begonnen met het aanplanten van eigen wijngaarden en heeft in totaal nu beschikken over 4 plots. De eerste jaargang was in 2012 voor de Vrede Pinot Noir en Moya Pinot noir. In 2015 volgende de Vrede Chardonnay en Ridge Pinot noir.

Met de toevoeging van wijngaard Ridge is Hannes de enige wijnmaker in de Hemel-en-Aarde vallei die wijnen maakt op de drie verschillende terroirs die de vallei kent.

Reserveren voor de wijnmakerslunch op 20 oktober kan door een mail te sturen.

Restaurant 212 is gevestigd aan de Amstel 212 in Amsterdam. Het restaurant wordt gerund door Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot. De luxe eetgelegenheid opende begin dit jaar haar deuren en kan maximaal 24 gasten aan de bar rondom de keuken ontvangen.

Vorig artikel

Varend het Spaarne over tijdens jubileumdiner Ratatouille Haarlem

Volgend artikel

Eten bij De Karpendonkse Hoeve voor Champions League-duels PSV

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.