Nieuws

Wijnen van Peter Siener bij De Zwaan in Etten-Leur

Wie kennis wil maken met de Duitse wijnmaker Peter Siener en daarnaast wil genieten van heerlijke gerechten bij de topwijnen, moet op vrijdag 23 februari naar Restaurant De Zwaan in Etten-Leur toe.

Dan komt de wijnmaker uit de Pfalz naar het sterrestaurant om zijn wijnen te laten proeven. Chef-kok Carlo Chantrel kookt er een prachtig 4-gangenmenu omheen.

Peter Siener produceert jaarlijks zo’n 80.000 flessen van de druifsoorten als Spätburgunder en Riesling. Siener staat bekend om de nauwe samenwerking met buurtboeren om zo door kennisdeling de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Het resultaat kun je proeven op 23 februari.

Chef-kok Chantrel kookt er die avond een bijpassend 4-gangenmenu bij. De avond begint om 18.30 uur met een aperitief. Daarna volgen de wijnen en de gerechten. De avond wordt afgesloten met koffie met minitaartjes, de zogeheten mignardises.

Een ticket voor deze bijzondere gastronomische kost 90 euro. Dat is een all-in prijs. Reserveren kan hier onder vermelding van ‘Sienerdiner’.

Restaurant De Zwaan staat bekend om de eigentijdse en originele gerechten waarbij zoveel mogelijk wordt gewerkt met regionale seizoensproducten. Het restaurant bezit al ruim 20 jaar een Michelinster.

Vorig artikel

De Groene Lantaarn in april 2019 naar Staphorst

Volgend artikel

Mondain genieten op Landgoed Het Roode Koper in Veluwse bos

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.