Nieuws

WestCord Hotels opent nieuw hotel in binnenstad van Delft

WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum in Delft. Sinds 2015 wordt dit historische complex herontwikkeld door de ontwikkelcombinatie ArsenaalDelft, gevormd door Driestar B.V. uit Utrecht en cepezed projects B.V. uit Delft. Van de hotelfunctie in het pand neemt WestCord Hotels de exploitatie op zich. De hotelgroep opent hiermee zijn tweede hotel in Delft. De opening van Hotel Arsenaal staat gepland voor het 2e kwartaal van 2022.

Het pand waarin Hotel Arsenaal komt, is een officieel rijksmonument en staat op het schiereiland tussen de Oude Delft en Nieuwe Delft, twee grachten in de historische binnenstad. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die in drie eeuwen tijd tot stand zijn gekomen. Aan de munitieopslag uit 1602 zijn later het Armamentarium en het Oost Indische Pakhuis toegevoegd.

Tussen 1989 en 2013 huisvestte het complex het Legermuseum, dat uiteindelijk opging in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Vanaf 2015 is het ontwikkeld tot multifunctionele voorziening met naast een hotel, congrescentrum en restaurant ook expositieruimte en kantoren. Een vestiging van restaurantketen Loetje werd er eerder al geopend.

Hotel Arsenaal by WestCord
Hotel Arsenaal wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant, 20 parkeerplaatsen en een binnenplaats. De oude en originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking. De afbouw is momenteel in volle gang en het hotel zal in het tweede kwartaal van 2022 haar deuren openen. 

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ‘Delft is een ontzettend mooie, historische en levendige stad en onterecht minder bekend dan het nabijgelegen Rotterdam en Den Haag. De kans om in dit bijzondere gebouw een hotel te openen grijpen wij met beide handen aan. Samen met de bestaande vestiging WestCord Hotel Delft kunnen wij onze positie in de Delftse markt verder verstevigen’.

Over WestCord Hotels
Hotel Arsenaal by WestCord Hotels is onderdeel van WestCord Hotels. WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen en Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

3 x eten op grote hoogte met een waanzinnig uitzicht

Volgend artikel

Duke of Berkshire: ‘Varkensvlees op zijn best’ (inclusief recept)

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.