Productnieuws

Wat is de beste aspergewijn: pinot blanc of muscat?

Productnieuws – Het is weer tijd voor asperges. Sinds eind maart genieten we van deze groente van eigen bodem. In Nederland drinken we daar – meestal – een sappige pinot blanc bij. Helemaal fout, zeggen de Fransen! Bij het witte goud drink je een muscat. Bij welk team hoor jij?

Door de zachte winter liggen de Hollandse asperges sinds eind maart al op het bord. Met botersaus, pittig gekruid, op de grill… de variaties zijn eindeloos.

In Nederland drinken we daar vooral een sappige pinot blanc bij, want dat is volgens ons (toch) de aspergewijn!

Kruidige druif
Absoluut niet, zo menen de Fransen. Bij asperges drink je een muscat. Een kruidige druif met een aromatische frisheid, die volgens hen tegen alle soorten aspergebereidingen is opgewassen.

Jouw mening
Welke voorkeur heb jij? Hoor jij bij Team Pinot Blanc of kies jij voor Team Muscat? Alsace Wijnen daagt jou uit ze allebei te proberen bij een gerecht met asperges en hoort graag jouw mening.

Op de Facebookpagina van Alsace Wijnen kun je reageren op een poll, je mening geven en vanaf eind deze week deelnemen aan een receptencontest.

Alsace Wijnen
De zonnige wijnstreek Alsace staat bekend om haar idyllische dorpjes, prachtige landschap en de vele wijnen die er worden gemaakt. Omdat er allerlei soorten wijn worden geproduceerd – wit, rosé, rood en mousserend, en van strak tot aromatisch – zijn de wijnen gastronomisch breed inzetbaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op de volledig gerestylede website van Alsace Wijnen.

Vorig artikel

Vis op de dis: snel een smakelijke paasmaaltijd

Volgend artikel

Coronavirus: restaurants blijven dicht tot en met 28 april

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.