Blog

Warme dagen vragen om zomerse koffie, inclusief (twee) recepten

De zomer staat voor de deur. Dat betekent, hopelijk, dat we mogen blijven genieten van zonnige en hoge temperaturen. En dan is het heerlijk om eens een koude koffie te drinken. Robert Heida deelt de mogelijkheden met je, en smakelijke recepten voor thuis.

Als je een liefhebber bent, dan zal het voor jou niet anders zijn: in de ochtend is de behoefte aan koffie het grootst. Niet gek, want de cafeïne in het zwarte goud heeft een opwekkende werking en die kunnen we vaak goed gebruiken om wakker te worden.

Caffé espresso
De hoge temperaturen en warme dagen die we op dit moment hebben, zorgen er echter voor dat het lichaam behoefte heeft aan andere dranken. Water bijvoorbeeld. ‘In het noorden van Italië lijkt de caffé ‘espresso’ meer op onze lungo, maar in Napels drink je een ristretto als je dezelfde bestelling plaatst’, zo vertelt Robert Heida, eigenaar van Non+Ultra Coffee & More. ‘Napolitanen stillen hun behoefte aan koffie met twee of drie slokjes. Om vervolgens veel water te drinken in de warmte. Of een glas prosecco natuurlijk.’

Een ander alternatief is koude koffie. Speciaal voor jou deelt Robert twee smakelijke recepten. Ga je ze maken, laat dan een foto achter op social media en tag ChefsFriends en Non+Ultra Coffee & More. We zijn heel benieuwd.

IJskoffie
Ingrediënten
– 2 royale bollen vanilleroomijs
– 2 shots ARDITI Pura Follia-espresso
– 1/2 shot Monin caramelsiroop

Bereiding
– Doe alles in een blender en draai het in 1 tot 2 minuten tot een heerlijke ijskoffie.
– Serveer in een groot glas met een rietje. Uiteraard is een glas koud water ernaast erg aangenaam om de dorst echt te lessen.

Espresso-tonic
Ingrediënten
– Italiaanse Miracle 1638 tonic
– 1 shot ARDITI Pura Follia-espresso
– schijfje limoen

Bereiding
– Vul een Ballon-glas met ijsklontjes
– Schenk hierin de tonic en voeg de shot espresso toe
– Garneer met een schijfje limoen, rietje erin en genieten maar

En nu duimen dat het een lange, warme en zwoele zomer wordt, waarin we met elkaar kunnen genieten van de lekkerste (koude) koffie.

Speciaal voor jou als volger van ChefsFriends
Een korting van liefst 20 procent op misschien wel de lekkerste koffie van Nederland. Als jij een bestelling plaatst in de webshop van Non+Ultra Coffee & More, gebruik dan de kortingscode CF20.

Deze bijdrage is geschreven in samenwerking met Non+Ultra Coffee & More, één van de vrienden van ChefsFriends. Voor meer informatie en/of het bestellen van koffie, kun je terecht in de webshop. Als je de code CF20 gebruikt, krijg je 20 procent korting. Ook ‘Vrienden van…’ worden? Stuut een e-mail maar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

White Claw breidt hard seltzer-assortiment uit met mango

Volgend artikel

Grand Gala des Patrons op 6 september in Noordwijk

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.