Nieuws

Walking lunch bij Noble Den Bosch voor stichting Fight Cancer

In ’s-Hertogenbosch wordt zondag 13 september gezwommen om geld op te halen voor Fight Cancer. Edwin Kats van Noble gaat die dag zijn financiële steentje bijdragen middels een ‘walking lunch’. Een groot deel van de opbrengst wordt geschonken aan die stichting.

Wie een plek reserveert bij Noble steunt niet alleen een heel goed doel, maar kan ook de deelnemers aan Swim to Fight Cancer toejuichen vanaf de meest bijzondere plek aan het parcours: zijn terras.

Wetenschappelijk onderzoek
Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevenement in een stadsdecor, waarbij de deelnemers 2 kilometer zwemmen en daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor Fight cancer.

Dat is een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

Tijdens de eerste editie vorig jaar werd in totaal bijna 20.000 euro opgehaald. Edwin is ambassadeur van het Bossche evenement.

Shared dining
‘Noble maakt met dit event haar visie op shared dining heel letterlijk waar’, aldus Edwin. ‘Samen eten en drinken, samen aanmoedigen en samen geld ophalen. En dat alles voor één gezamenlijk doel: meer geld ophalen.’

De kosten voor de walking lunch bedragen 1000 euro per vier personen, dat is gelijk aan het bedrag dat de vierkoppige zwemploegen inleggen. Hiervan gaat 700 euro naar het goed doel.

Een individueel arrangement voor 250 euro kan ook. Daarvan wordt dan 175 overgemaakt naar Fight Cancer.

Zwemmen
De deelnemers zwemmen langs het terras van Noble, ‘klunen’ vervolgens 100 meter over het Vughtereiland en gaan aan de andere kant weer het water in.

‘Vanaf ons terras heb je een perfect uitzicht over de dit jaar verlengde steiger bij het eiland’, zo laat Edwin weten.

Reserveren
De ontvangst is vanaf 12.00 uur en rond de klok van 15.00 uur wordt op de Grote Hekel bekendgemaakt hoeveel geld dit jaar is opgehaald.

Reserveren kan tot woensdag 9 september via info@restaurantnoble.nl.

Vorig artikel

Bewegende beelden van nieuwe De Kersentuin in Amsterdam

Volgend artikel

Met de boot naar zeven restaurants voor zeven gerechten

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.