Nieuws

Vito Reekers chef nieuwe restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Het voormalige Polman’s Huis in Utrecht heeft een nieuwe bestemming gekregen. Onder één dak zijn daar hotel The Nox en restaurant Hemel & Aarde gerealiseerd. In de keuken van de door Vermaat geëxploiteerde eetgelegenheid is de culinaire leiding in handen van Vito Reekers.

In het restaurant zet Vito Reekers, die overkomt van Karel V in Utrecht, de natuur centraal. ‘Onder invloed van de zon, maan en sterren heeft de aarde iedere dag iets anders te bieden en daar heb ik veel bewondering voor. In Hemel & Aarde wil ik die bewondering op mijn gasten overbrengen.’

Ontbijt en diner
Gasten kunnen er terecht voor ontbijt en diner. Vito serveert een chef’s menu van vier of zes gangen en er is een selectie à-la-cartegerechten. Souschef is René van der Weijden, die met zijn chef mee verhuisde. Thijs Sicking vervult de functie manager.

Wijnkaart
De wijnkaart is samengesteld voor Isabel van Bueren, voormalig sommelier van The White Room in Amsterdam. Zij heeft gekozen voor een selectie Europese wijnen, met extra aandacht voor het land waar haar roots liggen: Portugal.

Hotel The Nox
In het pand is eveneens een hotel gerealiseerd. The Nox bestaat uit 23 designkamers met veel aandacht voor duurzaamheid. Zo is er door isolatie van gevels, daken en vloeren gezorgd voor een besparing op gasverbruik dat gelijk is aan dat van 22 woningen. Tegen de achtergevel van het pand is bovendien een verticale tuin gerealiseerd.

Polman’s Huis
Polman’s Huis is een monumentaal pand op steenworp afstand van het Janskerkhof. Het opende in 1865 als herensociëteit, maar functioneerde daarna ook als kerk, verenigingsgebouw en restaurant.

Interieur
‘Waar het hotel uitgaat van de verwondering van de nacht, vieren bar en restaurant de dynamiek van de dag’, aldus interieurontwerper Paul Linse. ‘En dat in een harmonisch contrast tussen klassiek en modern, zoals de vier hoekmedaillons in het imposante plafond in combinatie met nieuwe elementen als de spiegelende arcades in het restaurant.’

Overnachten in het hotel is mogelijk. Het restaurant is op dit moment – uiteraard – gesloten voor niet-hotelgasten.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ondernemen in coronatijd: Takis Panagakis van Elea

Volgend artikel

Etentje? Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig is

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.