Nieuws

Vijftien nieuwe restaurants bekroond met Bib Gourmand

De culinaire wereld van Nederland beleeft spannende tijden. Michelin heeft vijftien nieuwe restaurants toegevoegd aan de prestigieuze selectie van Bib Gourmand.

Deze onderscheiding staat bekend als het keurmerk voor restaurants die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden, ongeacht hun kookstijl. De volledige selectie wordt op maandag 7 oktober 2024 gepresenteerd tijdens de MICHELIN Gids Ceremonie in het Maastrichtse MECC.

Nieuwe toevoegingen aan de Bib Gourmand selectie:

  • Sea Palace (Amsterdam): een eerbetoon aan de authentieke Kantonese keuken.
  • Lucie Cocina (Eindhoven): brengt de Spaanse tapaskeuken op overtuigende wijze tot leven.
  • Café Samabe (Haarlem): laat zien hoe royaal en veelzijdig de Indonesische keuken kan zijn.
  • Gitane (Amsterdam): mediterraanse gerechten in een ongedwongen sfeer.
  • Alba (Amsterdam): een trendy plek waar mediterraanse schwung centraal staat.
  • Auberge – cuisine française (Amsterdam): zet de rijke smaken van de Franse keuken in de schijnwerpers.
  • Café Visscher (Leiden): klassiek Frans genieten.
  • Wielinga (Leiden): Smaak, kwaliteit en presentatie staan hoog in het vaandel in de keuken van chef-kok Richard de Vries.
  • Dokjard (Groningen): biedt een levendige keuken in combinatie met in huis gebrouwen bieren.
  • MOUT & HOUT (Vessem): een combinatie van bier en vuur in een unieke setting.
  • Resumé by 6&24 (Den Haag): exotische smaken met een Nederlandse knipoog.
  • Te koop (Tilburg): een plek waar de Nederlandse keuken op speelse wijze wordt herontdekt.
  • LEV by Mike (Winterswijk): exotische gerechten met een twist, zonder poespas.
  • De Wilg (De Mortel): een plek waar eenvoud voorop staat en smaak centraal.
  • Niemeijer (Groningen): creatief koken met eerbied voor de Nederlandse grond.

Wat is de Bib Gourmand?

De Bib Gourmand, opgericht in 1997 en herkenbaar aan het logo met de smullende Bibendum, is een onderscheiding van Michelin die garant staat voor een uitzonderlijke eetervaring tegen een schappelijke prijs. Restaurants met een Bib Gourmand bieden een volledige maaltijd voor een betaalbare prijs, zonder in te boeten op kwaliteit en gastvrijheid. Elk jaar selecteren inspecteurs restaurants op basis van deze criteria, waarbij diversiteit in kookstijl en concept centraal staat.

De nieuwe selectie van Bib Gourmand-restaurants wordt jaarlijks bekendgemaakt, een week voorafgaand aan de uitreiking van de MICHELIN Sterren. Dit jaar vindt de ceremonie plaats op maandag 7 oktober in Maastricht. Fijnproevers kunnen de uitreiking live volgen via de sociale netwerken van de MICHELIN Gids.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Johan Kragtwijk naar De Nederlanden in Vreeland

Volgend artikel

Internationale prijzen voor Nice to Meat bij World Steak Challenge

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.