Nieuws

Vijfde ster voor meer dan eeuw oude hotel Haarhuis Arnhem

Haarhuis in Arnhem mag zich sinds deze maand vijfsterrenhotel noemen. De toekenning van de vijfde ster is de afronding van een lang en intensief verbouwtraject, ingezet sinds EHM Group in 2018 eigenaar werd. Sinds 2021 is het bovendien aangesloten bij WorldHotels Crafted Collection van de internationale BMW Hotel Group.

EHM Group nam het hotel – 127 kamers – in 2018 over, kort nadat het honderdjarig bestaan van de ‘grande dame van Arnhem’ was gevierd. De acquisitie betekende het startsein voor een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing.

Wouter Dekker
‘Het hotel heeft een rijke nalatenschap die we heel graag in ere willen houden’, aldus hoteldirecteur Wouter Dekker. ‘Voor het nieuwe design putte interieurontwerper Will Erens vooral inspiratie uit de jaren 1920 en combineerde dat met een scala aan elementen uit diverse tijdsperioden.’

Dutch Cuisine
Hotel Haarhuis haalde recent de Green Key Gold, het hoogst haalbare niveau van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Eind 2021 werd restaurant Locals gelanceerd, met een concept waarin Dutch Cuisine de hoofdrol speelt en groenten en kruiden worden verbouwd in een zogeheten vertical farm. Chef-kok Frank Bregman wordt daarbij ondersteund door Niven Kunz.

Lees ook:
Gerenoveerd Hotel Haarhuis eerste Crafted Hotel in Benelux
Hotel Haarhuis kiest in nieuwe restaurant voor Dutch Cuisine
Niven Kunz over Dutch Cuisine: ‘Hebben echt heel veel moois’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Steven Klein Nijenhuis: 'Er ontstaan spannende nieuwe dingen'

Volgend artikel

De smaken van Zeeuwsche Zoute, en hier gebruik je ze bij

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.