Nieuws

Vijf restaurants treden toe tot JRE-Nederland

Vijf eetgelegenheden zijn sinds het begin van dit nieuwe jaar officieel lid van JRE-Nederland. JRE – Jeunes Restaurateurs Europe – is een internationaal samenwerkingsverband met een eigen afdeling in ons land die zich specifiek richt op jonge(re) chefs en ondernemers.

De start van 2024 betekent dat vijf restaurants officieel lid zijn van JRE-Nederland, zo laat de restaurantvereniging weten.

Ambrozijn Valkenburg

Het eerste nieuwe lid is Ambrozijn in Valkenburg (foto) van Joëlle en Sven Nijenhuis. De eetgelegenheid huisvest in de voormalige Irenekerk uit 1891 aan de Plenkertstraat. Na een brand werd het in 2018 ingrijpend gerestaureerd en verbouwd. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waarin ambrozijn het voedsel dan wel de drank van de goden is.

Au Coin des Bons Enfants Maastricht

Het tweede aangesloten restaurant is Au Coin des Bons Enfants in Maastricht, dat sinds het voorjaar van 2020 onder leiding staat van Lino de Vrede en Timo Reichelt. Afgelopen april kende Michelin de eetgelegenheid een ster toe.

Aroma Italian Fine Dining Vaassen

Ook Aroma Fine Dining in Vaassen is sinds 1 januari een JRE-restaurant. Eigenaren Pasquale Corfora, Elisa Leune en Jan Leune timmeren flink aan de weg met hun eetgelegenheid in het pand dat lange tijd onderdak bood aan De Leest van Jacob Jan Boerma.

In juni werd het uitgeroepen tot Italiaans restaurant van het jaar en in december hoorden de ondernemers dat ze ook waren opgenomen in de internationale top 50 van Italiaanse restaurants.

Rura by Naomi & Joey in Roermond

Vierde nieuwkomer is Rura by Naomi & Joey in Roermond. Naomi is Naomi Habets en Joey is Joey Remie. De zaak heeft sinds oktober 2022 een vermelding in de Michelingids.

Savarin Rijswijk

Tot slot treedt restaurant, hotel & spa Savarin in Rijswijk toe. Opnieuw toe, in dit geval, nu onder leiding van Stephanie Nunes Querido. Zij is sinds mei mede-eigenaar van het bedrijf van Patrick van Zuiden, die ook aangesloten was bij JRE-Nederland.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam wisselt van eigenaar

Volgend artikel

Boeren Leidse kaas met sleutels: Nederlands erfgoed

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.