Vijf restaurants treden toe tot JRE-Nederland
Vijf eetgelegenheden zijn sinds het begin van dit nieuwe jaar officieel lid van JRE-Nederland. JRE – Jeunes Restaurateurs Europe – is een internationaal samenwerkingsverband met een eigen afdeling in ons land die zich specifiek richt op jonge(re) chefs en ondernemers.
De start van 2024 betekent dat vijf restaurants officieel lid zijn van JRE-Nederland, zo laat de restaurantvereniging weten.
Ambrozijn Valkenburg
Het eerste nieuwe lid is Ambrozijn in Valkenburg (foto) van Joëlle en Sven Nijenhuis. De eetgelegenheid huisvest in de voormalige Irenekerk uit 1891 aan de Plenkertstraat. Na een brand werd het in 2018 ingrijpend gerestaureerd en verbouwd. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie, waarin ambrozijn het voedsel dan wel de drank van de goden is.
Au Coin des Bons Enfants Maastricht
Het tweede aangesloten restaurant is Au Coin des Bons Enfants in Maastricht, dat sinds het voorjaar van 2020 onder leiding staat van Lino de Vrede en Timo Reichelt. Afgelopen april kende Michelin de eetgelegenheid een ster toe.
Aroma Italian Fine Dining Vaassen
Ook Aroma Fine Dining in Vaassen is sinds 1 januari een JRE-restaurant. Eigenaren Pasquale Corfora, Elisa Leune en Jan Leune timmeren flink aan de weg met hun eetgelegenheid in het pand dat lange tijd onderdak bood aan De Leest van Jacob Jan Boerma.
In juni werd het uitgeroepen tot Italiaans restaurant van het jaar en in december hoorden de ondernemers dat ze ook waren opgenomen in de internationale top 50 van Italiaanse restaurants.
Rura by Naomi & Joey in Roermond
Vierde nieuwkomer is Rura by Naomi & Joey in Roermond. Naomi is Naomi Habets en Joey is Joey Remie. De zaak heeft sinds oktober 2022 een vermelding in de Michelingids.
Savarin Rijswijk
Tot slot treedt restaurant, hotel & spa Savarin in Rijswijk toe. Opnieuw toe, in dit geval, nu onder leiding van Stephanie Nunes Querido. Zij is sinds mei mede-eigenaar van het bedrijf van Patrick van Zuiden, die ook aangesloten was bij JRE-Nederland.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.