Nieuws

Vierde zaak sterchef Marcel van der Kleijn heeft Iberische keuken

Tapas, petiscos, cocktails en Spaanse en Portugese wijnen zijn de ingrediënten van Tapisco. Het Haagse restaurant is de vierde zaak van sterchef Marcel van der Kleijn, die zich voor zijn nieuwste initiatief liet inspireren tijdens een vakantie in Spanje. Zeven dagen per week geopend vanaf 11.00 uur.

Tapisco is gerealiseerd in het pand aan de Kneuterdijk in Den Haag, dat liefst driehonderd jaar onderdak bood aan boekhandel De Vijf Vocalen en de laatste jaren aan een Mees Pierson-bank.

Eind juni openden de deuren na een intensieve verbouwing. Het is de vierde zaak van sterchef Marcel van der Kleijn.

Spaans en Portugees
Tijdens de lunch worden authentieke gerechten uit de Spaanse en Portugese keuken geserveerd in een moderne uitvoering. Geleidelijk aan gaat de sfeer over in de borrel met daarbij (bijvoorbeeld) een heerlijk plateau met vers gesneden Spaanse hammen.

Cocktails
Cocktails spelen een belangrijke rol in het concept. Eyecatcher is dan ook een fraaie bar in het hart van de zaak met daaraan zes rijpende hammen.

Tapas
In de avonduren is een breed scala aan tapas en petiscos beschikbaar. Allemaal klaargemaakt volgens de kwaliteitsnormen van sterchef Marcel.

Wijnen
De keuken is kraakhelder wit en vanaf de verhoogde chefs table kun je de koks die tapas zien bereiden. Aan de andere kant staat een grote wijnklimaatkast met daarin Spaanse en Portugese toppers.

Michelin
Tapisco is de vierde zaak voor Marcel en zijn partner Sharon van Tongeren. Zij exploiteren ook het met een Michelinster bekroonde Calla’s, Bib Gourmand-restaurant Oogst en het laagdrempelige BIT Grill & Café.

Vorig artikel

Restaurant Zheng in Den Haag: vorstelijk dineren bij Keizer Han

Volgend artikel

De beste hotels en restaurants van Nijmegen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.