Advertorial

Vier essentiële tips voor een geslaagd diner thuis

Advertorial – Vind je het heerlijk om thuis uitgebreide diners te organiseren, waarvoor je mensen uitnodigt? Dan wil je natuurlijk wel dat alles tot in de puntjes is verzorgd voor je gasten. Verschillende tips helpen je daarbij, zoals je in dit artikel ontdekt. Ken jij alle tips al?

Boots een restaurant na

Als je een diner thuis echt goed wilt verzorgen, doe je net alsof je thuis een eigen restaurant hebt. Bekijk alle stappen die je zet dus ook door de bril van een restauranteigenaar. Welke gerechten passen mooi bij elkaar? Hoe zorg je dat de gasten niet te lang op de volgende gang hoeven te wachten? Je wilt immers dat alles op rolletjes loopt.

Ook belangrijk om over na te denken: hoe kleed je de tafels aan? De volledige aankleding telt mee. Zorg voor stijlvol serviesgoed op de tafel, met daarnaast mooi bestek. Extraatjes maken de tafelstyling compleet, zoals dinerkaarsen of bloemen op tafel. Ga maar eens na: in een restaurant zie je ook allerlei sfeerelementen om je heen. Dat maakt een etentje echt beter!

Juiste voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt een aantal dagen voor het diner al van start gaan. Haal op tijd de boodschappen in huis, zeker als je speciale ingrediënten wilt gebruiken. Misschien moet je zelfs iets bestellen, bij de slager bijvoorbeeld.

Zo hoef je niet afhankelijk te zijn van de beschikbare voorraad. Bereid de gangen als dat mogelijk is alvast een dag van tevoren, of begin op de dag van het diner al vroeg. Zo voorkom je dat je in tijdsnood komt.

Hapjes tussendoor

Ontkom je er toch niet aan dat je tussendoor wat langer in de keuken moet staan om de volgende gang te bereiden? Sommige gerechten kun je inderdaad niet zomaar de dag van tevoren al klaarmaken. Dan is het slim om tussendoor wel altijd iets op tafel te hebben staan. Dat kan gewoon een klein hapje of knabbeltje zijn.

org verder dat de glazen gevuld zijn, wat je gasten ook willen drinken. Je kunt vooraf ook al beginnen met een amuse, wat zeker in de smaak valt. Dit kun je leuk serveren op een dienblad. Je maakt er sowieso meer een ervaring van als er allerlei verschillende dingen zijn om van te proeven. Dat maakt een etentje dus sneller geslaagd!

Geniet zelf ook!

Last but not least: geniet zelf ook van het etentje dat je organiseert. Natuurlijk ben je druk in de weer en wil je het iedereen naar de zin maken, maar je mag zelf ook gewoon tevreden zijn met het resultaat dat je neerzet. Probeer mee te eten als de gerechten op tafel staan. En geniet ook na afloop van het diner nog, als je gasten willen blijven hangen.

Wanneer organiseer jij weer eens een dinertje thuis? Je kunt er natuurlijk zoveel werk in stoppen als je zelf wilt. En met de bovenstaande tips loopt dat diner gewoon zoals je vooraf had bedacht!

Vorig artikel

Niels en Joleen openen restaurant Element in Gasfabriek Meppel

Volgend artikel

Schmidt’s Keuze: verantwoorde zeeduivel op je bord

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.