Nieuws

Video: Jacob Jan Boerma en Grand Café Krasnapolsky

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen heeft sinds mei de culinaire leiding bij NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam. In oktober opent het geheel vernieuwde Grand Café Krasnapolsky. ChefsFriends mocht proeven van de kaart en sprak met Jacob Jan en general manager Herman Klok.

Sinds mei is de Nederlandse driesterrenchef Jacob Jan Boerma betrokken bij de culinaire activiteiten van het hoofdstedelijke vijfsterrenhotel NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky op de Dam.

Culinaire leiding
Hij is actief als ‘consulting chef’ en dat betekent dat de menukaarten ‘onder zijn signatuur staan’.

In oktober opent Grand Café Krasnapolsky, inclusief Cake Room en Hors-d’oeuvre Bar, en begin volgend jaar moet fine dining-restaurant The White Room operationeel zijn. Maandag 14 september was er een culinaire sneak preview.

De dagelijkse leiding is in handen van executive chef van het hotel Scott Valentine (links op de foto) en souschef van het grand café Mattia Pedroni (rechts).

Eigen patisserie
Het geheel vernieuwde grand café bestrijkt de gehele voorzijde van het hotel en biedt plaats aan 120 gasten. Je kunt er lunchen, dineren én genieten van heerlijke patisserie.

De zogeheten Cake Room bij de entree is onweerstaanbaar, terwijl deze tijdens ons bezoek nog niet eens klaar en geopend was.

Parijse brasserie
‘De formule is gebaseerd op all day dining en geïnspireerd op de typische brasserie zoals deze in het oude Parijs te vinden was’, aldus general manager Herman Klok voor de videocamera van ChefsFriends.

Ook bijzonder: er komt een Hors d’Oeuvre Bar, waar chefs voor de ogen van de gast verse salades en kleine maaltijden worden bereid.

Driesterrenchef
‘Nederland heeft twee driesterrenchefs, wij zijn er dan ook enorm trots op dat wij erin zijn geslaagd een samenwerking aan te gaan met Jacob Jan’, aldus de general manager.

Ook Jacob Jan is enthousiast. ‘Overal in de wereld heb je grand cafés. De klassiekers halen we naar binnen en die brengen we met mijn zuren terug. Het is gewoon leuk om je visie neer te leggen op een andere wijze.’

Benieuwd naar de gerechten die we mochten proeven en onze ervaringen? Later deze week verschijnt een uitgebreide blog van de culinaire preview, inclusief foto’s.

Foto homepage: Sacha de Boer

Vorig artikel

Menu met Zeeuwse streekproducten bij Van der Valk in Goes

Volgend artikel

Vakantie vieren in bungalow Landal kan nu ook op Vlieland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.