Vlog

Video: Eerste CuliAir van het seizoen met Angélique Schmeinck

Met de eerste ballonvaart dit seizoen is CuliAir weer van start. Voor het 15e jaar gaat het enige luchtrestaurant van chef-kok Angélique Schmeinck weer de lucht in voor een hemelse culinaire ervaring. ChefsFriends.nl stapte in het mandje en ging mee.

CuliAir is even geniaal als creatief. Door gebruik te maken van de warmte in de luchtballen (80 graden Celsius) worden producten als vis en vlees gegaard. Topkok Angelique Schmeinck heeft in de passagiersmand een eigen keuken en bereidt topgerechten op grote hoogte.

Als ChefsFriends.nl meegaat, stijgen we op in Deventer. De snelle bovenlaag brengt ons over de Holterberg richting Rijssen. Door te dalen en gebruik te maken van een andere luchtstroom, landen we in een weiland in de buurtschap Kring van Dorth op nog geen 10 kilometer van onze opstijgplek. Een taxibusje brengt ons terug naar onze auto bij de opstijgplek.

Als 15 jaar maakt Angélique Schmeinck dit soort adembenemende ballonvaarten. Het zullen er al 250 zijn geweest, somt ze op, maar allemaal even bijzonder en uniek. Deze keer eten we onder andere een salade van asperge met kreeft, snoekbaars met groene asperges en zeekraal en lamsvlees met een mousse van venkel en oesterblad uit eigen tuin.

Voor de start als warming up genieten we van meloen met geitenkaas en avocadocrème. En na afloop in een donker weiland een heerlijk dessert met een glas bubbels. CuliAir is een prachtige ervaring voor individuen of groepen. Meer informatie over CuliAir vind je op de website van Angélique.

Vorig artikel

Herman den Blijker verkoopt Las Palmas aan Eveline Wu

Volgend artikel

Favoriete delicatessenzaken Overijssel Maureen Sprokkereef en Raymond Strikker

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.