Nieuws

Vesper Hotel zet cuisine en wijnen van Gozo centraal

Vesper Hotel in Noordwijk staat de hele maand februari culinair in het teken van Gozo, een authentiek Maltees eiland in de Middellandse Zee. Bij de gerechten worden exclusieve wijnen uit Gozo geschonken.

Het eiland Gozo kent een eigen cuisine die verschilt van het hoofdeiland Malta. De chef-kok van Hotel Vesper heeft in januari het eiland bezocht en kennis gemaakt met de lokale keuken.

Gasten van het Noordwijkse designhotel kunnen in februari kiezen uit een meergangenmenu waarbij authentieke vlees- en visgerechten van Gozo centraal staan. Wie het menu neemt, kan kiezen uit een wijnarrangement met wijnen van Gozo.

Casa Delle Fonti GozoWine
Het Noordwijkse viersterren hotel werkt hierbij samen met Casa Delle Fonti GozoWine, de Nederlandse importeur en ambassadeur van exclusieve wijnen uit Gozo. Wie het ‘Gozo menu’ kiest, krijgt in het menuboekje een uitgebreid verslag van de inspiratiereis van de chef naar Gozo.

Vesper Hotel is het eerste boutique-hotel met 27 kamers aan de Nederlandse kust en is gelegen aan de rustige zuidkant van de boulevard. Onberispelijke service, Bourgondisch eten en drinken, design en rust staan in het Vesper Hotel centraal.

Kosmopolitische cocktailbar
De kosmopolitische cocktailbar kijkt uit over zee en in het restaurant staat altijd verse vis op de kaart. In het Vesper-rariteitenkabinet vind je een verzameling aan bijzondere design- en kunstitems en de kamers hebben ieder hun unieke karakter en kleur. Alle kamers zijn voorzien van designmeubels, items van een vintagemarkt in Parijs, handgemaakte matrassen en luxe badkamers.

Het Warmondse wijnhuis Casa delle Fonti GozoWine brengt GozoWine op de markt. De omstandigheden en condities voor wijnbouw zijn uniek op Gozo en het eiland kent dan ook een ruim 3.000 jaar oude traditie op dit gebied. De wijnproductie is kleinschalig en bestemd voor een beperkte exclusieve markt.

Vorig artikel

Kaasproeverij van Twenty2 met Hollandse kazen

Volgend artikel

Video: Erik van Loo over restyling Parkheuvel Rotterdam

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.