Nieuws

Vernieuwd restaurant Amarone in Rotterdam heropent na brand

Het met een Michelinster bekroonde Amarone in Rotterdam heropent vrijdag 21 februari na de brand vorig jaar augustus. Eigenaren Yoshiko en Jan van Dobben hebben het restaurant een nieuwe inrichting gegeven. Het interieur heeft een vleugje Japan en is grotendeels eigen ontwerp.

In augustus 2019 werd sterrestaurant Amarone in Rotterdam getroffen door een brand in de kelder. De gevolgen van de rookschade waren zodanig dat een groot deel van het interieur moest worden vernieuwd, evenals de wijnvoorraad.

Jan van Dobben
Vrijdag 21 februari heropenen eigenaren Yoshiko van Dobben-Takayama en Jan van Dobben hun eetgelegenheid aan de Meent in de Maasstad. ‘We zijn blij dat we na een half jaar weer open kunnen gaan en mijn handen jeuken om weer te koken voor onze gasten’, aldus Jan.

Nieuw interieur
Het nieuwe interieur is modern klassiek en laat Japanse invloeden zien. De eigenaren zijn zelf grotendeels verantwoordelijk voor het ontwerp.

Eyecatchers zijn de witte driedimensionale muur rond de open keuken, het op Japan geïnspireerde fotokunstwerk van fotograaf Casper Faassen en de lampen boven de bar in de vorm van origami gevouwen vogels.

Ronde tafels
Jan: ‘Om de gast comfortabel te kunnen laten genieten, hebben we gekozen voor met linnen beklede ronde tafels en met grijze stof beklede ‘kimono chairs’. De banken langs de lange muur zijn verdwenen.’

Wat niet is verandert, is de kookstijl van de chef en zijn team. ‘De gast kan nog steeds gerechten met subtiele Japanse technieken verwachten.’

Wijncollectie
Door de brand bleek de in de loop der jaren opgebouwde wijncollectie niet meer bruikbaar. Yoshiko is de afgelopen tijd bezig geweest met het opnieuw samenstellen van de wijnkaart.’

Restaurant Amarone is vanaf vrijdag 21 februari van maandag tot en met vrijdag geopend voor lunch en diner, en op zaterdag voor het diner.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Prijs voor Park Inn by Radisson Amsterdam City West

Volgend artikel

Blog: smaakkunde of fijnproever?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.