Nieuws

Vernieuwd Café Americain in Amsterdam is weer open

Na een vliegensvlugge transformatie van een maand is Café Americain in Amsterdam aan het Leidseplein heropend. Signature chef Peter Gast van ’t Schulten Hues* in Zutphen geeft de zaak culinair nieuwe elan.

De iconische zaak geeft zichzelf terug aan de locals als moderne brasserie die met zowel class als classics nieuwe geschiedenis zal schrijven.

De bar is het middelpunt van het nieuwe Café Americain – het hart van de zaak waar koffie, wijn, hapjes en dus een diversiteit aan mensen samenkomen.

Café Americain maakt de bar een podium voor haar geliefde Amsterdam met proeverijen van lokale spirits en producten. In de spotlight: bijzondere bitterballen van De Ballenbar, noten van Gotjé en zuren van Kesbeke.

Vlaamsch Broodhuys
Historische allure volgt de regels van de 21ste eeuw: hoge kwaliteit, toegankelijke stijl en flink wat persoonlijkheid. Het all day menu van moderne klassiekers heeft een Mokums hart. Amsterdamse producten worden aangevuld met Nederlandse ingrediënten.

Café Americain werkt onder andere samen met Slagerij de Wit, Patisserie Holtkamp, Saus Guru, Vlaamsch Broodhuys en Frites uit Zuyd. Signature chef Peter Gast (’t Schulten Hues*) geeft voor het diner een frisse twist aan alom geliefde gerechten als een bouillabaisse, salade à la Russe, Franse uiensoep, Hollandse garnalencocktail en de signature steak tartaar.

Ontbijtplateaus
De toekomst rolt letterlijk de zaak in met de introductie van drie verschillende trolleys. Een tartaar-, patisserie- en desserttrolley geven een nieuwe invulling aan klassieke tafelbereiding.

Ook het traditionele (hotel)ontbijt krijgt een make-over. Café Americain serveert Amsterdamse ontbijtplateaus met een croissant, vers brood, lokale kaas en Amsterdamse ossenworst. Dit plateau is uit te breiden met verschillende à la carte gerechten.

Moderne touch
Het moderne design van Studio Linse flirt met de rijke historie van American Hotel. Het originele Art Deco decor bleef behouden, maar transformeerde tot een modern zusje van dezelfde stijl. Minimalisme en luxe werken samen – rijke materialen en ronde vormen tegenover strakke lijnen.

Op een podium gelegen roestbruine banken vormen ronde booths en een opvallend kruiszitje. Ze zijn samen met de strakke tafels en de bar seating een moderne touch in het interieur.

Pianisten
Aan de hand van meer dan 90 lijsten aan de fotowand vertelt de stijlvol geklede bediening over de historie van Amsterdam. Terwijl pianisten achter de originele vleugel van Café Americain geregeld zorgen voor een muzikaal behangetje tijdens koffie of diner. En wie goed kijkt, herkent ook de Tiffany-lampen en Art Deco glas-in-loodramen. Historie wordt heden bij Café Americain.

Vorig artikel

Amsterdam krijgt er met QO een bijzonder hotel bij

Volgend artikel

Tijd voor klassiekers!

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.