Nieuws

Verhuisd Sukerieje opent met nieuwe eigenaren in Zwolle

Sukerieje heeft de deuren geopend op de nieuwe locatie in de binnenstad van Zwolle. De nieuwe eigenaren – tevens chefs – Martijn Kuik en Yannick Roodhof hebben de exploitatie overgenomen van het restaurant, dat voorheen was gevestigd in Dalfsen.

De nieuwe locatie van Sukerieje is de benedenverdieping van het monumentale Hopmanshuis uit de zeventiende eeuw. Op de locatie van het voormalige Bokkers te Buiten en met een capaciteit van veertig couverts.

Yannick en Martijn
Sukerieje is het broertje van restaurant Sukade in Meppel en chefs Yannick (rechts op de foto) en Martijn kregen de gelegenheid de exploitatie over te nemen. Het duo besloot om op een nieuwe plek te beginnen onder dezelfde naam.

Martijn werkt sinds de start in 2018 voor het restaurant en heeft ook Kaatje bij de Sluis in Blokzijl op zijn cv staan. Yannick stond in 2017 mede aan de wieg van Sukade en werkte ook bij De Lindenhof in Giethoorn en Niven in Rijswijk.

Dalfsen
‘Behalve de locatie verandert er voor de vaste gasten weinig’, vertelt Yannick. ‘Net als in Dalfsen staan ambacht, kwaliteit en koken met de seizoenen voorop. We koken creatief, met veel aandacht voor het Nederlandse product en met liefde voor groenten. We hebben de naam meegenomen, omdat deze inmiddels gevestigd is en staat voor goed eten, kwaliteit en verfijndheid.’

Open keuken
In de open keuken wordt op inductie gekookt staat een chef’s table voor maximaal acht personen. ‘Hierdoor hebben we veel meer contact met onze gasten dan in Dalfsen. Ze zien ons niet alleen aan het werk, maar komen ook regelmatig aan tafel om gerechten uit te serveren en toe te lichten.’

Historische elementen
De muren en het plafond zijn in lichte kleuren geverfd, met als resultaat een fris en licht restaurant met een warme, intieme sfeer. Historische elementen contrasteren met de zachte stoffen van de stoelen en de houtkleurige tafels.

Menu en à la carte
De chefs serveren een regelmatig wisselend verrassingsmenu van vier (64 euro) tot zes gangen (82 euro). Deze gerechten zijn ook los verkrijgbaar. Daarnaast is er een à-la-cartekaart met klassiekers als oesters, steak tartaar, snoekbaars kreeft en seizoensgroenten, en worden buiten de kaart om gerechten met primeurgroenten en seizoensproducten aangeboden.

Lunch, borrel en diner
Sukerieje is tot en met augustus van woensdag tot en met vrijdag geopend voor diner, en op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur voor lunch, borrel en diner. Er is een speciale borrelkaart met hoogwaardige bites. Voor de deur is een terras met zeventig stoelen. Van september tot en met maart zijn de openingstijden woensdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur en zondag vanaf 12.00 uur.

Lees ook:
Foto’s: Suzie’s & Van Aken in Oegstgeest vernieuwd
Heropening ’t Nonnetje vieren met klassiekers van Michel
Thérèse en Jonnie Boer introduceren backstage bij De Librije

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

The Grand Amsterdam gecertificeerde duurzame bestemming

Volgend artikel

Zeeuwsche Zoute bouwt nieuwe zoutziederij in Bruinisse

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.