Blog

Vergroot je wijnkennis met 5-daagse studiereis naar zonnig Mallorca

Wie aan Mallorca denkt, denkt aan zon, zee en vakantie. Maar je kunt je dagen er ook goed besteden aan een opleiding. Bijvoorbeeld door een wijncursus te volgen. En dan wordt studeren wel heel erg leuk.

Fogoneu. Prensal Blanc. Manto Negro. Druivenrassen van Mallorca die wijnen een specifieke en unieke smaak geven. Je komt ermee in aanraking als je de luidruchtige stranden de rug toe keert en op zoek gaat naar de veelal authentieke en verschillende wijnproducten.

Zo heb je de grote wijnbedrijven op het midden van het eiland zoals bijvoorbeeld Bodega José L. Ferrer in Binissalem waar tot wel 100 hectare wijnbouw de grote kelders doen vol lopen met meterslange met flessen gevulde wijnrekken. En vind je aan de bergachtige kuststroken in het noordoosten van het eiland kleinschalige wijnbedrijven met heerlijke vergezichten over zee.

Heerlijke klimaat
De veelzijdigheid, bereikbaarheid en heerlijke klimaat maakt Mallorca tot een aangename plek om kennis op te doen. Het doet die volle klaslokalen op doordeweekse grauwe Hollandse avonden verder verbleken tot een ongewenst beeld. Je wilt de zon op je gezicht en de energiegevende zeelucht door je haren voelen. Dat inspireert!

Een wijncursus volgen op Mallorca is het beste uit twee werelden. Enerzijds doe je de kennis op die noodzakelijk is om je te ontwikkelen op het gebied van wijn. Anderzijds is er de inspirerende omgeving die je even helemaal uit het drukke, benauwde en filesrijke Nederland halen.

Gezellige sfeer
Op slechts twee uur vliegen ligt Mallorca. Wie een beetje zoekt en slim boekt, kan er al voor een prikkie naartoe vliegen. Via de WTOL Academy kun je er een 5-daagse wijncursus volgen waarbij ook nog eens voldoende vrije tijd is om je eigen lang te gaan.

Leren en studeren over wijn in een gezellig sfeer is het motto van de wijnreis ‘Turbo SVH wijn 3 op Mallorca’. Deze reis wordt gehouden van 27 tot en met 31 mei en start op dag 1 met aankomst, inchecken in het hotel en al direct een vrije avond.

Buitenlunch
Op dag 2 komen de smaken van wijn aan de orde in het ochtendprogramma. ’s Middags gaat het over wijnwetgeving, wijnbouw en Frankrijk. Op dag 3 is er in de ochtend les over Europese wijngebieden en bestaat het middagprogramma uit een bezoek aan wijngaard Son Vives in Banyalbufar. Dit is inclusief lunch in de Spaanse voorjaarszon.

Tijdens de vierde dag leer je alles over wijnen uit de nieuwe wereld en ga je ’s middag weer op pad. Nu naar wijngaard Macia Batle, zo’n 20 minuutjes ten noorden van hoofdstad Palma de Mallorca, waar ook de buitenlunch plaatsvindt.

4 sterrenhotel
Het 5-daagse wijnonderwijs op Mallorca kan al voor 899 euro per persoon. Dit is inclusief een verblijf in een luxe 4 sterrenhotel (logies ontbijt), lokaal vervoer, proeverijen, lunches en les van een ervaren wijndocent. Het avondeten en vlucht zijn niet inbegrepen.

De opleiding ‘Turbo SVH wijn 3 op Mallorca’ leert je proeven, de karakteristieken van druivenrassen en wijngebieden, wijnbereiding en vinificatie, en leert je kwaliteitsverschillen herkennen. Meer weten over deze inspirerende wijnreis, ga dan naar -> https://wtol-academy.nl/agenda-item/turbo-svh-wijn-3-mallorca/

Deze blog is geschreven in samenwerking met WineTraining-Online, een van de vrienden van ChefsFriends. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Video: Menno Post over restaurant Olivijn in Haarlem

Volgend artikel

WestCord Hotels start 2019 met Waanzinnige WestCord Weken

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.