Nieuws

VANE Eindhoven viert eerste verjaardag met gastchefs

VANE restaurant in Eindhoven bestaat één jaar en dat wordt gevierd met een aantal zogeheten ‘4 hands dinners’. De eerste avond is zaterdag 8 september en heeft tweesterrenchef Viki Geunes als gast, dinsdag 11 september gaat executive chef Casimir Evens de keuken in met tweesterrenchef Soenil Bahadoer.

Het is al weer een jaar geleden dat VANE restaurant en skybar opende in hotel NH Collection Eindhoven Centre. Aan het roer staat Casimir Evens, die ervoor terugkwam uit een Belgische tweesterrenkeuken.

Casimir Evens
Om stil te staan bij de eerste verjaardag, wordt een aantal 4 hands dinners georganiseerd. Dat wil zeggen dat Casimir de keuken ingaat met een collega-chef voor een diner, waarin zijn culinaire touch wordt versmolten met die van een door Michelin bekroonde gastchef.

Zaterdag 8 september wordt afgetrapt met Viki Geunes van tweesterrenrestaurant ’t Zilte in Antwerpen. Vanaf 19.00 uur wordt een zesgangendiner met begeleidend wijnarrangement geserveerd. Een plek aan tafel kost 195 euro per persoon.

Soenil Bahadoer
Drie dagen later komt Soenil Bahadoer naar het restaurant met prachtig uitzicht over de stad. De wijnen komen die avond van Antinori Wijnen.

Allesandro Leone van Antorini Wijnen zal aanwezig zijn om de geschonken wijnen toe te lichten. Deze wijnmaker heeft een geschiedenis die liefst 26 generaties teruggaat.

Reserveren
Ook nu wordt een zesgangendiner geserveerd door Soenil en Casimir en bedragen de kosten per couvert 195 euro. Reserveren kan via de website van VANE restaurant en skybar. In beide gevallen is het aantal plaatsen beperkt.

Casimir Evens weer thuis

De opening van VANE restaurant betekende de terugkeer van Casimir Evens in Eindhoven. Na een lange periode in het buitenland, waaronder ruim vijf jaar als keukenchef in een Belgische tweesterrenkeuken, is hij nu al weer een jaar ‘thuis’. Wij spraken met de executive chef van NH Collection Eindhoven Centre op de avond van de opening.

Vorig artikel

De favoriete delicatessenwinkels in Zeeland van Thijs Meliefste

Volgend artikel

Kijkje in de keuken bij sterrestaurant De Vrienden van Jacob

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.