Nieuws

Update coronavirus: deuren restaurants dicht tot 20 mei

Restaurants blijven nog gesloten tot in ieder geval 20 mei. Het is één van de conclusies uit de persconferentie dinsdag 21 april van premier Rutte en Jaap van Dissel van het RIVM. Het besluit betekent een verlenging met drie weken van deze maatregel in de strijd tegen het coronavirus.

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er sprake is van enige vorm van verbetering als het gaat om het aantal coronapatiënten. Het herstel is echter zodanig broos dat er wordt gekozen voor voorzichtigheid ‘om spijt te voorkomen’.

Evenementen
De maatregelen die nodig zijn voor de aanpak van het coronavirus worden verlengd, al komt er wel meer ruimte voor kinderen en jongeren. En alle vergunningsplichtige evenementen tot 1 september worden afgelast.

Verplichte sluiting
Tot vanavond gold een verplichte sluiting tot en met dinsdag 28 april, dat is nu dus met drie weken verlengd. In de week voor 20 mei staat opnieuw een persconferentie gepland.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Imko Binnerts publiceert kookvideo’s op YouTube

Volgend artikel

Sterchef Joris Bijdendijk kookt Vrijheidsmaaltijdsoep

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.