Nieuws

Twintig nieuwe adressen in Michelingids Bib Gourmand 2018

Michelin heeft twintig nieuwe restaurants bekroond met een Bib Gourmand. Daarmee komt het aantal zaken dat is bekroond met het kwaliteitskeurmerk voor een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit, uit op 135. Bedrijven met een ‘Bib’ hebben op de kaart een keuzemenu van drie gangen voor maximaal 37 euro.

Nederland krijgt er in de 2018-editie twintig bedrijven bij met een Bib Gourmand, aldus Michelin. ‘Sharing is er goed ingeburgerd, dat tonen de heerlijke gastrotapas van Valenzia by Zarzo (Eindhoven) aan.’

Ron Blaauw neemt volgens Michelin zijn gasten bij Ron Gastrobar Paris mee naar het traditionele Parijs, ‘met klassiekers die hij zich zijn eigen touch weet te geven’.

Restaurants met een Bib Gourmand bieden een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 36 euro. Door de twintig nieuwe bekroonde eetgelegenheden, komt het aantal zaken in Nederland met een Bib Gourmand uit op 135.

De nieuwkomers zijn
Ledeboer in Almelo
Ron Gastrobar Paris in Amsterdam
Scheepskameel in Amsterdam
LEV Foodbar in Doetinchem
Valenzia by Zarzo in Eindhoven
Oogst in Den Haag
Klein Parijs in Harderwijk
De Uitkijk in Hellendoorn
Sukade in Meppel
Witlof in Nijmegen
Calva in Nootdorp
Cèpes in Otterlo
Bistro d’Ertepeller in Papendrecht
Gym & Gin in Rotterdam
Ayla in Rotterdam
FG Bistro in Rotterdam
The Park, inspired by Erik van Loo in Rotterdam
De Tuinkamer in Ruurlo
De Watermolen in Velp
Herberg De Zoelensche Brug

De Bib Gourmand Benelux 2018 wordt vanaf donderdag 23 november verkocht voor een prijs van 17,95 euro. In de gids staan 168 Belgische restaurants, 135 Nederlandse restaurants en 14 restaurants in Luxemburg.

Vorig artikel

Suzanne de Zwaan general manager van Element Amsterdam

Volgend artikel

Jubileummenu Die Heere Sewentien in Rosmalen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.