Nieuws

Tweesterrenchef Syrco Bakker presenteert nieuwe plannen

Mooi nieuws van Syrco Bakker. De chef, waarvan in december bekend werd dat hij eind deze maand vertrekt bij tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand, heeft op zijn Instagramaccount zijn nieuwe plannen bekendgemaakt.

Syrco gaat twee restaurants openen. Hij hoopt over ongeveer anderhalf jaar te starten in Sluis én wil dan ook een eigen zaak zijn begonnen op het Indonesische eiland Bali.

Sluis
De tweesterrenchef deelt zijn nieuwe plannen via zijn Instagramaccount. Het restaurant in Sluis wordt gerealiseerd in een monumentaal pand. Daarvoor is een renovatie nodig, die volgens de chef ten minste achttien maanden in beslag gaat nemen.

Lokale producenten
‘We willen ons daar niet alleen richten op de topgastronomie, maar ook bijdragen aan de leefbaarheid van de omgeving en lokale producenten in de schijnwerper zetten’, aldus Syrco.

De nieuwe zaak, die hij gaat exploiteren met zijn partner Charlotte Pillen, wordt een atelier met een bakkerij en een boerderijwinkel.

Ontbijt en lunch
Gasten moeten er ook kunnen ontbijten en lunchen, en terechtkunnen voor een smakelijk aperitief en hun dagelijkse boodschappen. Verder is het plan de locatie dienst te laten doen als educatieve ontmoetingsplek.

Ubud Bali
Tot het zover is, verhuist het gezin naar Ubud op Bali om daar Syrco BASÈ te realiseren. Een fine dining-restaurant met foodbar, chefs table en winkel.

Syrco schrijft dat de keuze voor Indonesië niet toevallig is. ‘Mijn opa komt van Java en mijn oma van Sumatra. Als kind ben ik opgegroeid met de smaken van de Indonesische keuken. Ik serveer er signatuurgerechten, lokale producten en klassieke Indonesische smaken die me doen herinneren aan mijn jeugd.’

Jeffrey Laarberg
Syrco wordt bij Pure C opgevolgd door Jeffrey Laarberg. Het restaurant onder de vlag van de Sergio Herman Group krijgt een vernieuwde filosofie, zonder daarbij de Zeeuwse roots los te laten.

Lees ook:
Jeffrey Laarberg volgt Syrco Bakker op in keuken Pure C

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Crowdfunding: help Zeeuwsche Zoute aan educatiecentrum

Volgend artikel

Restaurant Marrees in Weert start met culinaire bingo

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.