Nieuws

Tweede STER in Rotterdam-Kralingen voor Terry Priem

Ondernemers Esther van Otterloo en Terry Priem hebben een tweede STER in Rotterdam-Kralingen. De eerste huisvest aan de Jericholaan, de nieuwste in een pand aan de Honingerdijk. ‘Hier koken we next level als je het vergelijkt met de gastrobar en op een niveau zoals ik dat nog nergens anders deed.’

Na Gastrobar STER – dat is bekroond met een Bib Gourmand – is het nu tijd voor restaurant STER. Een fine dining-eetgelegenheid, die is gerealiseerd in het pand dat voorheen onderdak bood aan tweesterrenrestaurant Fred van chef-kok Fred Mustert.

Stoer en spannend
Gasten kunnen er volgens de eigenaren genieten van een keuken op niveau met gewaagde smaakcombinaties en graffitikunst en azuurblauwe tafelbladen maken het interieur stoer en spannend.

‘Hier koken we next level als je het vergelijkt met de gastrobar en op een niveau zoals ik dat nog nergens anders deed’, aldus Terry. ‘Gebleven is mijn signatuur van harmonieuze smaken en kleuren op het bord, evenals de stoere en speelse sfeer.’

Menu’s en à la carte
De kaart biedt een ruime keuze. Gasten kunnen kiezen voor een chefsmenu, een vegetarisch menu en een menu met exclusievere ingrediënten als kaviaar en truffel. Daarnaast is een lunchmenu beschikbaar en is het mogelijk om à la carte te eten.

Restaurant Ster Rotterdam
Foto: Aldwin van Krimpen

Graffiti
Het interieur heeft een restyling ondergaan en kenmerkt zich nu door blauwe accenten. Esther noemt de blauwe kolommen in het restaurant, de azuurblauwe exoxy tafelbladen en de kleurrijke bloemboeketten als eyecatchers.

Ook graffiti speelt een belangrijke rol. Het loopt als een rode draad door het leven van Terry, die zich vooral gaat richten op het restaurant, en is verwerkt in de chefs table voor (maximaal) twaalf personen. De naam STER verwijst er eveneens naar. Dat was zijn signatuur in zijn graffitiperiode.

Wijnen
Op de wijnkaart staan zogeheten Super Tuscans uit de Toscaanse wijnstreek Bolgheri. Een langgekoesterde wens van de ondernemers die ze op deze nieuwe plek konden realiseren. Restaurant STER is van dinsdag tot en met vrijdag geopend voor lunch en diner, en op zaterdag voor diner. De ambitie is om in april ook op maandag te openen voor lunch en diner.

Lees ook:
Tweede zaak voor Terry Priem: restaurant STER in pand Fred
Nieuwe Fred in Rotterdam is een feest voor je zintuigen
Fred Mustert**: ‘Zaten in Ferrari met te kleine wielen’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuwe eigenaar gaat flink investeren in Kasteel Engelenburg

Volgend artikel

Xavier Kat van Wijnkoperij Okhuysen over wijntrends 2023

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.