Nieuws

Tommy Janssen en Sem Klein Oonk van Maeve* in Utrecht winnen Gouden Koksmuts

Restaurant Maeve* in Utrecht is met Tommy Janssen en Sem Klein Oonk winnaar geworden van de kookwedstrijd Hanos Gouden Koksmuts 2024. Maeve versloeg op de vakbeurs Horecava gerenommeerde restaurants.

Maeve* maakte in de kookwedstrijd korte metten met de finalisten The Church in Arnhem, Alma* in Oisterwijk, Restaurant ‘t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht, Aan de Poel** in Amstelveen en Dorset in Borne.

De deelnemers mochten de amuse onvoorbereid meenemen en moesten vanuit de blackbox een 4-gangenmenu koken. De jury, onder leiding van voorzitter Frank Fol, roemde het tussen- en groentegerecht van Maeve vanwege de smaak en het visuele aspect.

De winnaars kregen veel prijzen mee naar huis. Naast de koksmuts-trofee kregen de deelnemers van Rational een stoomoven, van Big Green Egg een barbecue, van Van Drie Group een masterclass en van andere bedrijven nog een aantal prijzen.

De Gouden Koksmuts behoort tot de toonaangevende kookwedstrijden van Nederland. De finale vindt jaarlijks plaats tijdens de Horecava in Amsterdam. Eerdere winnaars zijn onder andere Dennis van den Beld van Het Roode Koper in Ermelo, Jeroen en Marleen Brouwer van het toenmalige De Loohoeve uit Drente en Emiel Kwekkeboom van destijds het Amsterdamse restaurant La Rive. Vorig jaar won Flore uit Amsterdam met de koks Jasper Panis en Max Risselada de prestigieuze wedstrijd.

Lees ook:
Restaurant Maeve opent onder de rook van de Dom in Utrecht
Koks van Flore winnen kookwedstrijd Gouden Koksmuts

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mikel Pouw van Nice to Meat over biefstuk

Volgend artikel

Vier winterse biologische wijnen en hier smaken ze lekker bij

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.