Persoonlijk

Tom Lamers: ‘Inspiratie opdoen in Berlijn’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Tom Lamers van Het Koetshuis in Bennekom.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Het is niet echt een guilty pleasure, maar we drinken graag een biertje na het werk. En nemen dan ook graag een bitterballetje.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Champagne. Voor onverwachte verassingen en omdat het gewoon lekker is.’ 

Wat doe je om fit te blijven?
‘Ik doe eigenlijk niks aan sport. Zou het wel moeten gaan doen….’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Radio NL en de playlist van mijn souschef Jurre.’ 

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Kreeft en sliptong. Het is een van mijn signaturegerechten.’ 

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Berlijn. Daar probeer ik samen met mijn vriendin elk jaar naar toe te gaan. Daar doen we veel inspiratie op.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Dat is heel divers. Van Italiaans tot een topzaak. Als er maar met liefde en passie wordt gekookt.’ 

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Ik ga trouwen, en dat vind ik behoorlijk spannend!’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

‘Ocean blue’ Titanic-chocoladehart vanwege 25e verjaardag film

Volgend artikel

Nice to Meat zoekt (leerling) Dry Age slager

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.