Nieuws

Thérèse en Jonnie Boer met De Librije op 1 in Lekker Top 100

De Librije is terug op één in de Lekker500. Het Zwolse restaurant van Thérèse en Jonnie Boer wisselt van positie met Inter Scaldes in Kruiningen van Claudia en Jannis Brevet. Op drie staat Ciel Bleu in Amsterdam. De lijst met honderd beste restaurants editie 2018 is maandag 30 oktober bekendgemaakt.

De Librije in Zwolle wisselt opnieuw van plaats met Inter Scaldes in Kruiningen, dat vorig jaar het hoogst scoorde in de lijst met honderd beste restaurants van Nederland. De Lekker Top 100 viert in 2018 het 40-jarig bestaan.

Ciel Bleu en De Leest
Onno Kokmeijer en Arjan Speelman hebben met Ciel Bleu in Amsterdam de top 3 gehaald. Kim Veldman en Jacob Jan Boerma staan met hun restaurant De Leest in Vaassen op de vierde plaats. De nummer 5 in de lijst is François Geurds met zijn FG Restaurant in Rotterdam.

Librije’s Zusje en Tribeca
Grote stijgers in de top 10 zijn Librije’s Zusje (Sidney Schutte) in Amsterdam (van 21 naar 6) en Tribeca van Claudia en Jan Sobecki in Heeze (van 20 naar 7).

Rotterdam
De tweede Rotterdamse notering in de top 10 is voor Joelia, het restaurant van Mario Ridder op de Coolsingel. Daarachter staat Soenil Bahadoer met De Lindehof in Nuenen. De top 10 wordt gecompleteerd door het Maastrichtse Beluga Loves You van Hans van Wolde.

De volledige top 100 kun je bekijken via deze link. Lekker 500 is een productie van Pijper Media en ligt vanaf dinsdag 31 oktober in de winkels (14,99 euro). ChefsFriends feliciteert alle restaurants met hun notering in de lijst.

Vorig artikel

Video: Peter Klosse over wild (2)

Volgend artikel

Vier restaurants nieuw in ranglijst Lekker Top 100 voor 2018

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.