The Steamed Seafood Bar bij UMAMI by Han in Eindhoven
Het restaurantconcept UMAMI by Han breidt uit met ‘The Steamed Seafood Bar’. Hier wordt de eeuwenoude Chinese traditie van het stomen van eten nieuw leven ingeblazen in verrassende seafood fusion-gerechten. The Steamed Seafood Bar wordt geïntroduceerd in de UMAMI by Han vestiging in Eindhoven.
Wie wel eens bij UMAMI by Han heeft gegeten, weet dat hier alles draait om het overbrengen van de Chinese cultuur in een hedendaagse en toegankelijke vorm. Het restaurant slaat een brug tussen het Oosten en Westen in Aziatische fusion-gerechten met een moderne twist, waarbij belangrijke aspecten uit de Oosterse eetcultuur, zoals shared dining en gezondheid, de hoofdrol spelen.
Met het nieuwe concept The Steamed Seafood Bar brengt chef-kok Han Ji deze missie naar een hoger niveau. ‘In al mijn restaurants wil ik continu blijven innoveren. Bij UMAMI by Han geloven we in het mengen van smaken en culturen om unieke culinaire ervaringen te creëren en de Chinese cultuur op vernieuwende wijze over te brengen’, aldus Han Ji.
Het is algemeen bekend dat vis en zeevruchten een grote rol spelen in de Aziatische keuken. Daarnaast bouwt het concept voort op een van de oudste kooktechnieken uit de Oosterse keuken: stomen. Deze eeuwenoude techniek heeft zijn basis in het Taoïsme. In deze filosofie draait het om het streven naar balans en harmonie. Bij het stomen gaat het om het behoud van de natuurlijke, pure smaken van de ingrediënten en de voedingswaarden, voor zo gezond mogelijke gerechten en om evenwicht te creëren tussen Yin en Yang.
The Steamed Seafood Bar
De kaart van The Steamed Seafood Bar brengt deze aspecten tot uiting en is gevuld met gerechten die de authentieke, delicate smaken van de zee behouden en versterken. In elke creatie draait het om puurheid, umami – de vijfde hartige basissmaak in de Aziatische keuken – balans én verrassing.
Stomen (Yin) wordt gecombineerd met intensievere bereidingswijzen zoals roerbakken en frituren (Yang) om harmonie én vernieuwende smaaksensaties te creëren. Daarnaast is de veelzijdigheid van stomen te proeven door de verschillende invloeden van Chinese regio’s terug te laten komen in de kooktechniek. Zo is zeetong geïnspireerd op de Kantonese keuken, die bekend staat om meer delicate smaken, en de pittige zwarte kabeljauw waarin de Sichuan-keuken te herkennen is. Het diner kan hierbij compleet worden gemaakt met diverse bijgerechten zoals Bao Buns.
‘Bij elke hap gaan we voor een onvervalste, smaakvolle ervaring, die de rijke tradities uit de Chinese keuken eren en hier tegelijkertijd een moderne, verrassende twist aan geven,’ aldus Ji.
The Steamed Seafood Bar van UMAMI by Han is gevestigd aan Kleine Berg in het centrum van Eindhoven.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Zeeuwsche Zoute, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Nederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.