Nieuws

The Best Chef plaatst twee Nederlanders in top 100

De jaarlijkse top 100 van The Best Chef Awards telt in 2023 twee Nederlandse chefs. De lijst, gepresenteerd in Mexico, wordt volgens de initiatiefnemer samengesteld door de chefs zelf. Zij beoordelen elkaar op basis van persoonlijkheid, talent, ervaring en groei.

De chefs uit ons land die een plek in de lijst hebben gekregen, zijn Jonnie Boer van De Librije in Zwolle en Joris Bijdendijk van Rijks Restaurant in Amsterdam. Jonnie staat op plek 50 en Joris op positie 83.

Op de eerste plaats in de top 100 van The Best Chef staat, niet voor het eerst, Dabid Muñoz van DiverXo uit Madrid. Gevolgd door Albert Adrià van Enigma in het Spaanse Barcelona. Plaats drie is voor Ana Roš van Hiša Franko in Kobarid (Slovenië).

Lees ook:
Tien Nederlanders in top 100 van The Best Chef Awards
Internationale lijst La Liste telt 21 Nederlandse restaurants
Dertig jaar De Librije vastgelegd in bijzonder boek

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ook in november drie restaurants nieuw in Michelingids

Volgend artikel

Zeeland boven in deze recepten van chef Kees Visser

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.