Advertorial

TasteOnline.nl, hét digitale proefformulier

Advertorial – Tijdens zijn wijnstudie zat Marcel van de Wiel, oprichter en eigenaar van TasteOnline.nl, met een hele stapel proefformulieren. Wat doe ik ermee en wat kan ik ermee was zijn gedachte? Iets terugzoeken in de stapel was nou niet direct makkelijk.

Welke wijnen hadden een hoog zuurgehalte? Welke Spaanse wijnen hebben een fris smaaktype? Welke aromakenmerken zijn te herkennen in wijn van de druif tempranillo?

Vragen die opkomen om voor je examen nog eens te doorlopen. Je proeft tijdens een opleiding tot vinoloog of zytoloog/bieroloog al gauw zo’n 300 tot 500 wijnen of bieren. De mogelijkheid om later in het leerproces formulieren terug te kijken en daarin iets makkelijk terug te vinden levert vooral frustratie op.

Online systeem
Deze frustratie is omgezet in een online systeem om al je proefnotities makkelijk in te vullen, te bewaren en vooral te gebruiken. Bovenstaande vragen zijn in het systeem met enkele klikken terug te vinden.

Het digitale proefformulier is beschikbaar op niveau SVH/SDEN 1 – SVH/SDEN 2 – SVH/SDEN 3 – SVH/SDEN 4 niveau. Op dit moment zijn formulieren voor wijn en bier beschikbaar. Maar er zijn volop mogelijkheden om dat nog uit te breiden, zodat iedereen die regelmatig proeft, hobbymatig of professioneel, een geschikt formulier kan vinden.

Alle proefformulieren overzichtelijk online
Wijntraining Online directeur Ruud Weterings (één van de eerste opleiders die het systeem heeft omarmd) zegt:Kleur, geur, smaak, extra’s en toepasbaarheid zijn nu voor ieder niveau overzichtelijk en gedetailleerd online beschikbaar. Dat maakt het invullen en bespreken tijdens een praktijkles of proeverij al erg makkelijk. Bovendien kun je makkelijk en overzichtelijk elk formulier snel inzien en direct openen om te bewerken. Dit initiatief sluit geheel aan bij onze activiteiten’.

Smaakprofiel op basis van je proefnotities
De grote hoeveelheid geproefde wijnen/bieren maakt echter meer mogelijk. Daarom is er voor zowel wijn als bier een smaakprofiel toegevoegd, waarbij op basis van je bevindingen en persoonlijk oordeel met een algoritme een smaakprofiel berekend wordt. Het smaakprofiel laat voor een aantal kenmerken zien wat voor jou belangrijk is in de betreffende wijnen/bieren.

Leren met Taste Online
Doordat voor een aantal kenmerken direct informatie beschikbaar is en er met het invullen van een formulier gezorgd wordt voor een gestructureerde manier van werken tijdens het proeven, krijgt leren, ontdekken en ervaren betekenis. De gebruiker oefent in eigen tempo zijn proefvaardigheden en blijft gemotiveerd, zo beklijft de opgedane kennis beter. Taste Online draagt bij aan het optimaliseren van de (proef)leerervaring.

Makkelijk je proefnotities maken? Alles gestructureerd bij elkaar, met extra functies? Maak nu een gratis account aan!  Ook voor opleiders is een overzichtelijk en makkelijk te gebruiken systeem ontwikkeld, waarmee je studenten te volgen zijn. Meer informatie: www.tasteonline.nl

Vorig artikel

Thee en spijs tijdens exclusieve lunch FG Restaurant Rotterdam

Volgend artikel

Indian Summer-arrangement bij Landgoed Lauswolt

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.