Nieuws

Sukerieje kiest voor groente en vraagt supplement voor vis en vlees

In Dalfsen is Sukerieje geopend. Het restaurant verrast met een bijzondere menukaart, waarop groenten de basis vormen en een supplement wordt gerekend voor vis en vlees. ‘We koken vanuit de kracht van groente en doen dat op een spannende en creatieve manier, waardoor de vegetariër en de vleeseter worden verrast.’

Sukerieje is gevestigd in de kenmerkende ‘Witte Villa’ aan de Vecht in het Overijsselse Dalfsen. De zaak wordt gerund door bedrijfsleider Bianca Henken-Meppeling, die ook restaurant Sukade in Meppel leidt.

Naam restaurant
De naam verwijst naar de historie van de villa, waar ooit Berend Hendrik Egberts woonde. Hij was directeur van de naastgelegen cichoreifabriek. Deze fuseerde in 1897 met de cichoreibranderij in Winterswijk, de zogenaamde Sukerieje.

Chef Martijn Kuik
Gastvrouw en sommelier Claudia Oro en chef-kok Martijn Kuik, die elkaar leerden kennen bij restaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, completeren het managementteam.

Groentegerechten
De kaart van Sukerieje bestaat uit een menu van drie tot vijf volwaardige groentegerechten, waarbij de gast optioneel een supplement vlees of vis kan bestellen tegen een geringe meerprijs.

Daarnaast is er een kleine specialiteitenkaart met onder andere bisque, steak tartaar van vlees of paprika, risotto en een vleesgerecht. Bianca: ‘We koken vanuit de kracht van groente en doen dat op een spannende en creatieve manier, waardoor zowel de vegetariër als de vleeseter wordt verrast.’

Regionale producten
Chef Martijn maakt zoveel mogelijk gebruik van de mooie producten uit het Vechtdal. Een driegangenmenu kost 26 euro, voor een menu van vijf gangen betaal je 39 euro. Een supplement vlees of vis heeft een prijs van 4 euro.

Vorig artikel

Han Ji voegt Emperor’s Supreme Collection toe aan menu Zheng

Volgend artikel

Win gesigneerd exemplaar kookboek Het jaar van Guus en Dick

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.