Partnercontent

Succesvol zijn zoals Max!

Partnercontent – ‘Als je succesvol wil zijn, moet je je plaats opeisen’, zie Max Verstappen. Is sport te vergelijken met ondernemerschap?

Zoals veel mensen waarschijnlijk weten, heb ik een verleden als tennisser. Ik kan je vertellen dat er in een lijst van 128 deelnemers maar 1 winnaar zal zijn. Er zijn dus 127 verliezer. De kans dat je daarbij zit is groot.

In sport leer je vallen en opstaan. Volgende week staat immers weer een nieuwe wedstrijd op het programma. Samen met je team en/of trainer werk je hard aan jouw verbeterpunten. Je kijkt waar je kansen liggen bij de volgende tegenstanders. Wat gaat goed en waar kan ik verbeteren.

In het ondernemen is het eigenlijk niet anders. Elke dag sta je weer voor een nieuwe uitdaging. Hoe kan ik zo optimaal mogelijk renderen. Of je nu directeur van een multinational bent, een horecazaak runt of zzp’er bent.

Een van de belangrijkste lessen uit de sport is dat je je focust waar je goed in bent. Jij staat in het veld en zorgt dat de wedstrijd gewonnen wordt. Jouw fysio maakt de spieren weer los, je trainer werkt aan de verbeterpunten. Je bouwt dus een team om je heen met professionals.

Als ondernemer ben je vaak gefocust op hetgeen waar je goed in bent, lekker koken, wijn serveren of lesgeven. Maar hoe komen de mensen nu bij jou terecht? Hoe onderscheid jij je van je collega’s?

In de gratis webinar Horeca Marketing van WTOL Academy vertellen we je hier alles over. Als je succesvol wilt zijn moet je je plaats opeisen!

Info en aanmelden -> https://wtol-academy.nl/event/horeca-marketing/

Vorig artikel

Het Roode Koper en Flore in finale Gouden Koksmuts

Volgend artikel

Alcoholvrij GinAmis valt in de smaak en in de prijzen

De auteur

Ruud Weterings

Ruud Weterings

Ruud Weterings is vinoloog en eigenaar van WijnTraining-Online.nl. Hij blogt maandelijks exclusief over wijneducatie. Ruud woont op Mallorca, waar hij ook wandeltochten organiseert. Naast wijntrainingen verzorgt hij ook wijnreizen.