Steven Klein Nijenhuis*: ‘Opfrisbeurt voor mijn mooie herberg’
Onder de rook van Groningen gebeuren gave dingen. Ondernemer en chef-kok Steven Klein Nijenhuis werkt in Aduard hard aan het verfraaien van zijn door Michelin met een ster bekroonde restaurant Onder de Linden en de kamers op de bovenverdieping. ‘Ik ben bezig met een opfrisbeurt voor mijn mooie herberg.’
‘We zijn in maart begonnen met de buitenkant’, vertelt Steven als we hem bellen om meer te weten te komen over al zijn werkzaamheden. ‘We hebben het monumentale pand in oude glorie hersteld. Er was wat houtrot, dat is verwijderd, en alles is geschilderd. Van buiten blinkt het weer.’
Monumentaal pand
De verbetering van de entree en hal van de horecagelegenheid zijn net afgerond, zo laat hij weten. ‘Als je de deur nu opendoet, dan is sprake van de wow-factor. Het is een klassieke zaak in een pand dat meer dan driehonderd jaar oud en monumentaal is. Daardoor mogen we er aan de buitenkant niets aan veranderen.’
Herberg Onder de Linden
In 2016 kozen Petra en Geerhard Slenema er na 25 jaar voor om te stoppen met Herberg Onder de Linden en werd Steven – op dat moment nog actief met In de Molen in Onderdendam – de eigenaar. ‘De zaal hebben we na de overname wel aangepakt, maar de hal en entree niet. Het zag er nog mooi uit hoor, maar was wel gedateerd.’
Kamers
Ook de kamers, die huisvesten op de bovenverdieping, krijgen een upgrade. Steven daarover: ‘We hadden vijf suites, maar één was echt te klein. Daarom heb ik ervoor gekozen er twee samen te voegen. Bovendien zijn ze allemaal voorzien van een nieuwe, luxe badkamer.’
Over twee weken komt nieuwe verlichting voor de kamers. ‘We hadden daar nog geen hotelverlichting. Daarmee bedoel ik dat je bijvoorbeeld niet vanuit je bed de lichten uit kon doen. Dat klinkt wellicht allemaal wat marginaal, maar het zijn serieuze aanpassingen. Ik heb er een lichtarchitect voor ingeschakeld.’
Keuken
Rondom kerst is Herberg Onder de Linden twee weken gesloten en gaat Steven verder met de suites en de hal boven. ‘Daarvoor ontbreekt tijdens deze zomersluiting de tijd. En in september wordt de keuken vernieuwd. Mijn kookeiland blijft staan, maar daaromheen komt allemaal nieuwe rvs-apparatuur.’
Investeren
De sterchef vindt het fijn dat hij alle wensen kan uitvoeren. ‘Ik ben blij met de vele gasten die ik mag ontvangen. Het gaat gelukkig goed en daardoor heb ik de mogelijkheid te investeren in mijn zaak. Hoe ik alle veranderingen zou omschrijven? Het is nu echt van mij. Een zaak met een sfeer die ik zelf ook graag heb als ik ergens ga eten. En laagdrempelig, want dat past bij de regio.’
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Arditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.