Nieuws

Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur verder als Tilia

Sterrestaurant De Zwaan en bistro Het Lelijke Eendje in Etten-Leur gaan samen verder als restaurant Tilia. Dat besluit hebben de nieuwe eigenaren Mariëlle Vink en Carlo Chantrel genomen. In mei werd bekend dat het duo beide eetgelegenheden had overgenomen van Roland Peijnenburg.

Voor sommelier Mariëlle Vink en chef-kok Carlo Chantrel is sprake van een nieuwe start op een vertrouwde locatie. Beiden werkten onder leiding van Roland Peijnenburg namelijk al in restaurant De Zwaan (en bistro Het Lelijke Eendje).

Lees ook: Roland Peijnenburg stopt met De Zwaan in Etten-Leur

Carlo Chantrel
Ze hebben ervoor gekozen te stoppen met De Zwaan en Het Lelijke Eendje om er een nieuw concept neer te zetten. Dat is restaurant Tilia geworden.

‘Achter de schermen hebben we een heel nieuw concept voorbereid en getest’, aldus chef-kok Carlo. ‘We blijven koken zoals de gast van ons gewend is. Met eerlijke seizoensproducten, maar dan net wat eigentijdser en zeer betaalbaar.’

De keuken is internationaal en die vertaalt zich in ‘een flinke à-la-cartekaart’ en menu’s van vier tot zeven gangen.

Mariëlle Vink
Sommelier Mariëlle schenkt wijnen van zowel Nederlandse wijnboeren als domeineigenaren van over de hele wereld. Haar grote liefde voor dranken vind je ook terug in de interessante collectie mock- en cocktails, veel lokale bieren en ‘zelf’ gestookte gins.

Roland Peijnenburg
De kunstcollectie van de familie Peijnenburg die het interieur van De Zwaan kenmerkte, verdwijnt van de muren.

Mariëlle: ‘Wij hebben gekozen voor een waanzinnig mooie kleurencombinatie van historic green, midnight blue en a touch of gold. Echt, we staan te popelen om iedereen te ontvangen.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

By NOA: verwennerij in de culinaire huiskamer van Den Haag

Volgend artikel

Sander Spruijt en Robbert Goedhart samen de keuken in

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.