Nieuws

Sterchef Joris Bijdendijk kookt Vrijheidsmaaltijdsoep

Inwoners van Amsterdam kunnen dinsdag 5 mei genieten van gratis Vrijheidsmaaltijdsoep. Op uitnodiging van het Amsterdams 4 en 5 mei-comité hebben sterchef Joris Bijdendijk en Samuel Levie ‘de smaak van de stad’ gevangen in een soep, die door duizend inwoners van de hoofdstad gratis is te bestellen.

Eigenlijk zouden dinsdag 5 mei op 111 plekken in stad mensen aanschuiven voor een Vrijheidsmaaltijd op Bevrijdingsdag. Op pleinen, in parken, op podia en in straten. Om te vieren dat we leven in een vrije stad, en verbonden met elkaar.

Coronavirus
Nu dit niet kan vanwege de maatregelen die zijn genomen in de strijd tegen het coronavirus, is gekozen deze festiviteit op een andere manier in te vullen.

‘Daarom gaan we op 5 mei samen aan honderden of zelfs duizenden tafels in de stad dezelfde maaltijd eten: Vrijheidsmaaltijdsoep’, aldus de initiatiefnemers.

Rijks Amsterdam
Het Amsterdams 4 en 5 mei-comité heeft sterchef Joris Bijdendijk van restaurant Rijks en Samuel Levie gevraagd ‘de smaak van de stad’ te vangen in een Vrijheidsmaaltijdsoep. Verpakt in blikken die worden vormgegeven door kunstenaar Piet Parra.

Gratis soep
De soep is een cadeau aan de stad en dat betekent dat de eerste duizend Amsterdammers een gratis blik kunnen bestellen. Verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. De soep is veganistisch en genoeg voor drie tot vier personen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl , Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Update coronavirus: deuren restaurants dicht tot 20 mei

Volgend artikel

Coronavirus: VVD wil apart plan voor restaurants

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.