Nieuws

Sterchef Henk Savelberg terug bij Central Park Voorburg

Chef Henk Savelberg keert voor even terug op het oude nest. Van maandag 20 tot en met woensdag 22 september tekent hij voor de lunches en diners bij Central Park Voorburg. Het menu dat hij heeft samengesteld met de keukenploeg van het hotel-restaurant, bestaat uit vier gangen.

Henk heeft een lang verleden bij het roemruchte horecabedrijf op landgoed Vreugd & Rust in Voorburg, maar is tegenwoordig eigenaar van een sterrestaurant in Bangkok dat zijn naam draagt. De chef kookt op uitnodiging van Joey de Kruijf en Tamara Holwerda, eigenaren van Central Park Voorburg.

Signature dish
Het menu dat hij heeft samengesteld, bestaat uit enkele van zijn klassiekers, met hier en daar een nieuwe uitdaging. ‘Ik heb veel zin om een paar dagen te komen koken met het team van Central Park op de plek waar ik heel lang een restaurant had dat mijn naam droeg.’

Wie op maandag 20 (alleen diner), dinsdag 21 of woensdag 22 september reserveert voor een lunch of diner, geniet van een menu van vier gangen. Starter is een blini met kaviaar en langoustine, gevolgd door één van de signature dishes van de gastchef: tarbotfilet met venkel.

Aansluitend serveert hij een gekonfijte bout van de Anjou-duif met sinaasappel. De laatste gang is een soufflé van vanille en koffie of thee met chocolade en friandises. De kosten bedragen 125 euro per persoon, exclusief dranken. Het is mogelijk om een kamer of suite te boeken, zodat in het hotel kan worden overnacht.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Broederenklooster Zutphen: ‘Spannende combinaties en daverend ontbijt’

Volgend artikel

Nieuwe locatie in Amsterdam voor restaurant Daalder

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.