Nieuws

ss Rotterdam in ban van WK Beachvolleybal

Voor de ss Rotterdam is een belangrijke rol weggelegd tijdens het Wereldkampioenschap Beachvolleybal, dat van 27 juni tot en met 2 juli wordt gehouden in ons land. Voor het beroemde stoomschip wordt op een kade een compleet stadion gebouwd.

Stadion Rotterdam op de kade pal naast de ss Rotterdam is een van de vier stadions in ons land. Op de kade is een grote hoeveelheid zand aangebracht waar vanaf 27 juni om 13.00 uur diverse wedstrijden worden gespeeld. De andere speelsteden zijn Den Haag, Amsterdam en Apeldoorn.

In Stadion Rotterdam met een capaciteit van 2.200 toeschouwers komt het Nederlandse koppel Alexander Brouwer/Robert Meeuwen in actie. Het duo speelt op zaterdag 27 juni om 20.00 uur tegen het Oostenrijkse tandem Huber/Seidl en op zondag 28 juni om 12.00 uur tegen Salinas en Tobar uit Chili. Op maandag 29 juni om 20.00 uur spelen de Hollandse troeven hun laatste poulewedstrijd bij de ss Rotterdam tegen het Italiaanse koppel Nicalai/Lupo.

Op na de poulewedstrijden vormt Rotterdam speelstad bij het WK. Zo zijn er op donderdag 2 juli wedstrijden op het zand bij de ss Rotterdam, waaronder de kwartfinale die ’s avonds om 19.00 uur begint.

Op de ss Rotterdam komen allerlei faciliteiten zoals het perscentrum en ontvangstruimten voor genodigden. Ook zullen de spelers en hun begeleiders overnachten op het stoomschip.

Foto: ss Rotterdam

Vorig artikel

Proef met foodtrucks op meerdere locaties in Amsterdam

Volgend artikel

Theor Verplancke spreekt af bij Lot & De Walvis in Leiden

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.