Nieuws

Soja nieuwe ingrediënt van het jaar Taiko Restaurant Amsterdam

Soja is het nieuwe ingrediënt van het jaar bij Taiko, het restaurant van het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Chef Schilo van Coevorden heeft een ‘The Circle of Soy’-menu ontwikkeld, waarin dit product met oorsprong uit het Verre Oosten de hoofdrol speelt.

Na wagyu, wasabi en Red King crab is het nu de beurt aan soja. Het ingrediënt van het jaar wordt jaarlijks gepresenteerd tijdens Taiko New Year, geïnspireerd op de Chinese kalender.

Schilo van Coevorden
Voor zijn menu The Circle of Soy heeft chef Schilo van Coevorden zich laten inspireren door de veelzijdigheid van dit product.

Natuur
Met de keuze voor soja gaat Schilo terug naar de natuur en brengt hij een eerbetoon aan één enkele boom, die de oorsprong heeft in het Verre Oosten.

Daarvoor is de chef een samenwerking aangegaan met Tomasu, de Rotterdamse thuisbasis van de enige micro-gebrouwen sojasaus in Europa.

Tofu foie
In zijn speciaal ontwikkelde menu zijn de verschillende levensfases van de boom vertegenwoordigd. Enkele van de gerechten zijn ‘sprouting soy met uni & yuzu’, ‘tofu foie’, ‘miso’ en ‘umboshi’.

Conservatorium Hotel
Het menu wordt in Taiko geserveerd tot september 2019. Het restaurant is onderdeel van het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Vorig artikel

Ernest Hemingway-cocktails bij Pulitzer’s Bar Amsterdam

Volgend artikel

Nieuwe maître voor Ratatouille Food & Wine in Haarlem

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.