Borrels & Bites

Soenil Bahadoer viert SVH Meestertitel met bevriende koks

Soenil Bahadoer is geïnaugureerd als SVH Meesterkok. Tal van bekende collega’s kwamen naar restaurant De Lindehof in Nuenen om de immer goedlachse Brabantse Suri-kok te feliciteren. Het werd een leuke en lekkere middag.

Soenil is een allemansvriend en wint de sympathie met zijn onaflatende schaterlach en energie. Dit prachtige gevoelsmens van Surinaamse komaf nodigde maandag 23 november vrienden uit het vak uit om met hem de inauguratie te vieren.

Mooi om te zien was dat zijn twee grootste leermeesters, de Belg Roger Souvereyns en Cees Helder, aanwezig waren om Soenil in te wijden als SVH Meesterkok, een titel die staat voor de grootste vorm van bekwaamheid in het vak. Zeg maar een superprof.

Les Patrons Cuisiniers
Het feestvarken zelf maakte duidelijk dat het van groot belang is om leermeester te zijn en om kennis en kunde over te dragen.

Dit werd nog eens onderstreept met een woord van dank van Jermain de Rozario, een keukenmedewerker die door De Lindehof niet achter de vuilniswagen kwam, zoals hij zelf vertelde, maar zich mag opwerken in een professionele topkeuken.

Onder de gasten verder veel vrienden van Les Patrons Cuisiniers. Zoals Jarno Eggen van De Groene Lantaarn in Zuid-Drenthe die een nieuwe servieslijn liet zien.

Verschillende potjes en bakjes in de vorm van een klomp of oud suikerpotje, gemaakt door een serviesleverancier uit de buurt. Mooi toch? Zeker Jarno.

Schnitzel en bratwurst
Raymond Prinsen was ondanks de drukte op zijn zaak naar Nuenen gekomen om Soenil te eren. Over enkele dagen gaat zijn Olliemölle-Stube open, een eetgelegenheid met Duitse klassiekers op de kaart.

Op de menukaart onder andere bratwurst en schnitzel. Gemaakt op mijn manier, voegde Raymond toe. Dus kwaliteit, zo luidt onze voorspelling.

Hardlopen
Wilco Berends van Hotel-Restaurant De Nederlanden in Vreeland verklapte een geheim voor zijn fitte uitstraling.

‘Ik loop twee tot drie keer per week hard. Zo voel ik me lekker fit in de keuken’, aldus Wilco, die eind december een verbouwing gaat doorvoeren in zijn zaak.

Voormalig leerling-koks
Het slotakkoord van de middag was voor het complete team van De Lindehof, aangevuld met voormalig leerling-koks. Zij kregen een daverend applaus van de blije gasten die na de vele lekkere hapjes weer huiswaarts gingen.

Binnenkort meer op ChefsFriends.nl over de hapjes van Soenil.

Vorig artikel

Drink frozen cocktail in iglo van hotel Crowne Plaza Den Haag

Volgend artikel

100 Euro-arrangement bij Basiliek in Harderwijk

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.