Nieuws

Soenil Bahadoer naar Voltaire: ‘Landgoed verdient sterrestaurant’

Soenil Bahadoer heeft zich verbonden aan Voltaire in Leersum. De tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen komt op verzoek van oud-werknemer Ivanildo Kamperveen, die na het vertrek van Arturo Dalhuisen een van de chefs is. Tijd voor een telefoontje: ‘Het landgoed verdient een sterrestaurant, daar gaan we hard aan werken.’

Hoe zijn Voltaire en jij bij elkaar terechtgekomen?
‘Ivanildo heeft vier jaar bij mij gewerkt en was souschef bij Voltaire op landgoed Parc Broekhuizen in Leersum. Na het vertrek van chef Arturo Dalhuisen hebben hij en Falco Lens de leiding in de keuken overgenomen, en hij heeft aangegeven dat zij mijn hulp goed kunnen gebruiken.’

‘Ik zat er eerlijk gezegd niet op te wachten, omdat ik druk genoeg ben, maar ik hoop dat ik met mijn hulp kan voorkomen dat mogelijk ook Ivanildo en Falco vertrekken en dat daardoor de ster wordt afgenomen.’

‘Er is daar het een en ander gebeurd. Ik weet er het fijne niet van en bemoei me daar ook niet mee, maar Ivanildo is als een zoon voor me en daarom wil ik hem en de andere mensen uit het team helpen.’

‘Bovendien is mijn dochter bij Parc Broekhuizen getrouwd en heb ik er mogen koken tijdens het evenement Chefs at the Parc. Je mag dus stellen dat ik een bijzondere band heb met het landgoed.’

Wat ga je in Leersum doen?
‘Ze kunnen allemaal prima koken, dat heb ik ook gezien toen ik afgelopen zaterdag meedraaide tijdens de lunch. Dat kon ik doen, omdat ik bij De Lindehof dan geen lunch draai. Ook aan de voorkant staan goede krachten.’

‘Ik ga ze helpen met de verfijning en de volgende stap, en ik ondersteun ze bij het in de hand houden van de kosten. Mijn ondernemerservaring helpt ze daarbij. Ik ben er als het nodig is, maar in ieder geval één keer per week.’

‘En eens per week komt een van de keukenmedewerkers bij mij in de keuken staan, want ik wil dat zij ook investeren in zichzelf.’

Is dit tijdelijk of gaat het om een structurele samenwerking?
‘Ik heb zelf een bepaalde periode afgesproken. Op termijn is het aan het team onder leiding van Ivanildo en Falco. Als de zaak straks draait, kan ik het loslaten.’

Voltaire heeft een ster, is jouw ‘opdracht’ om die te behouden?
‘Dat is in ieder geval absoluut de ambitie. We willen en gaan er samen iets moois neerzetten en hopen dan dat Michelin dit ook waardeert.’

‘Dit fantastische landgoed verdient een sterrestaurant. Voltaire is prachtig met onder andere de eigen tuin, beschikt over een keukenteam dat kan koken en staat aan de voorkant onder leiding van Nils Snitselaar, een goede sommelier, en Julian Schweigl, een goede restaurantmanager die zelfs heeft gewerkt bij Madison Park in New York. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig.’

Lees ook:
Foto’s: zo ziet Restobar Vista in Rotterdam eruit
Gijs Hoevenaars stopt bij De Lindehof en start Muggels by Gijs
Bistro LOF in Leersum is smakelijk, bruisend en ontspannen

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Mark Captein: ‘Extra drive om alles te geven bij Bocuse d’Or’

Volgend artikel

The Steamed Seafood Bar bij UMAMI by Han in Eindhoven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.