Partnercontent

Slow Food voegt Zeeuwsche Zoute toe aan Ark van de Smaak

Partnercontent – Zeeuwsche Zoute is toegevoegd aan de Ark van de Smaak van Slow Food. Dit initiatief moet streekproducten van over de hele wereld beschermen en promoten. Met als doel de diversiteit te behouden en de consument bewust te maken van de waarde van lokaal en traditioneel geproduceerd voedsel.

De belangrijkste redenen voor de toelating van Zeeuwsche Zoute tot de Ark van de Smaak zijn duurzaamheid, ambachtelijkheid, lokale productie en de unieke smaak.

Nederlandse producten

Zeeuwsche Zoute is één van de meer dan honderd traditioneel Nederlandse producten, die zijn opgenomen in de Ark van de Smaak. Daaronder de Oosterscheldekreeft en de Zeeuwse platte oester.

‘De erkenning biedt dus volop kansen om samen te werken en de culinaire rijkdom van Zeeland nog beter op de kaart te zetten’, aldus de vriend van ChefsFriends.

Duurzaamheid

Slow Food is een internationale beweging die zich inzet voor een voedselsysteem dat ‘good, clean and fair for all’ is. De organisatie promoot een bewuste benadering van voedsel, waarbij aandacht wordt besteed aan de smaak, de kwaliteit, de duurzaamheid en de sociale impact van voeding.

Christian Clerx

Zeeuwsche Zoute is een initiatief van Christian Clerx, geboren en getogen in Zeeuw. Al in de Romeinse tijd werd in Zeeland zout uit de zee gewonnen en in de middeleeuwen groeide dit uit tot een ambacht.

Daarna verdween het en werd eeuwenlang geen zout meer gewonnen in de provincie. In december 2019 blies Christian dit nieuw leven in en startte hij Zeeuwsche Zoute. De onderneming is ook houder van het Zeker Zeeuws-certificaat en erkend Zeeuwsch streekproduct.

Vorig jaar deed het een succesvolle crowdfunding, waarmee geld is opgehaald voor een educatie bezoekerscentrum en verdere verduurzaming van het productieproces.

Vorig artikel

Prijzen voor restaurants ’t Nonnetje en De Librije

Volgend artikel

Nieuwe maître voor restaurant Bridges in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.