Nieuws

Signature dishes vader en zoon in jubileummenu La Provence

La Provence in Zaltbommel bestaat veertig jaar. Eigenaar en patron Luc van Iersel viert dat in de maanden oktober en november met een menu met daarin zes signature dishes die in die periode kenmerkend zijn geweest voor het bij Euro-Toques Nederland aangesloten restaurant.

Luc van Iersel in sinds 2003 patron-cuisinier van La Provence in Driebergen. Hij nam in dat jaar het stokje over van zijn vader Rien. De maanden oktober en november staan in het teken van het 40-jarig bestaan van het restaurant.

Klassiekers
Op het menu zes klassiekers, die kenmerkend zijn voor de keukens van vader en zoon. Drie van deze signature dishes zijn van Rien en drie hebben de handtekening van Luc. Als je nieuwsgierig bent naar de gerechten, dan moet je deze link volgen.

Feestelijk menu
Het feestelijke menu heeft ook een feestelijke prijs – 40 euro per persoon – en is alleen per tafel te bestellen. Bij ieder gerecht zijn wijnen geselecteerd die beschikbaar zijn per glas en per fles.

Wie dat leuk vindt, start met een glas champagne voor het feestelijke bedrag van 10 euro. Reserveren kan hier.

Euro-Toques Nederland
Restaurant La Provence is aangesloten bij Euro-Toques Nederland. Begin dit jaar werd het interieur volledig vernieuwd.

Een van de kenmerken van Luc is zijn jaarlijkse Poldermenu, dat bestaat uit gerechten die zijn gemaakt met ingrediënten uit de directe omgeving van Zaltbommel.

Vorig artikel

Michael Wolf opent restaurant met tartaargerechten in Amsterdam

Volgend artikel

Marco Borsato-arrangementen bij Merlet in Schoorl

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.