Seb Smit chef Landgoed Lauswolt: ‘Mijn geboortegrond’
Seb Smit is terug op de plek waar hij zijn culinaire loopbaan startte. Bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag volgt hij Arjan Bisschop op als executive chef en krijgt hij de verantwoordelijkheid over sterrestaurant De Heeren van Harinxma en bistro Nijeholt (Bib Gourmand). Tijd voor een belletje. ‘Dit is mijn geboortegrond.’
Verbouwing Parkheuvel**: ‘Alleen buitenkant blijft staan’
Het met twee Michelinsterren bekroonde Parkheuvel in Rotterdam wordt grootscheeps verbouwd. Nu Juliën van Loo heeft aangegeven het restaurant te willen voortzetten en vader Erik het pand heeft kunnen kopen, is het tijd voor de volgende stap. ‘Alleen de buitenkant blijft staan.’
Sebastiaan Follong opent Spoon in Cuijk: ‘Elk gerecht moet lepelbaar zijn’
Sebastiaan Follong start in oktober zijn eigen restaurant in Cuijk, genaamd Spoon. Het fine dining-restaurant staat in het teken van lepels. Want, zo geeft Follong aan, ‘elk gerecht moet lepelbaar zijn’. Hoogste tijd voor een belletje.
Streep door prijsafspraken Booking: ‘Ook gasten profiteren’
De Europese autoriteiten hebben een streep gezet door de prijsafspraken van Booking. Dit betekent dat hotels sinds 1 juli hun eigen prijzen mogen bepalen en (dus) geen rekening meer hoeven te houden met het reserveringsplatform. Wij vroegen hotelier Lammert de Vries wat dit betekent en wat de gevolgen zijn.
The Steamed Seafood Bar bij UMAMI by Han in Eindhoven
Het restaurantconcept UMAMI by Han breidt uit met ‘The Steamed Seafood Bar’. Hier wordt de eeuwenoude Chinese traditie van het stomen van eten nieuw leven ingeblazen in verrassende seafood fusion-gerechten. The Steamed Seafood Bar wordt geïntroduceerd in de UMAMI by Han vestiging in Eindhoven.
Soenil Bahadoer naar Voltaire: ‘Landgoed verdient sterrestaurant’
Soenil Bahadoer heeft zich verbonden aan Voltaire in Leersum. De tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen komt op verzoek van oud-werknemer Ivanildo Kamperveen, die na het vertrek van Arturo Dalhuisen een van de chefs is. Tijd voor een telefoontje: ‘Het landgoed verdient een sterrestaurant, daar gaan we hard aan werken.’
Mark Captein: ‘Extra drive om alles te geven bij Bocuse d’Or’
Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem staat in de finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or. Op 23 september kookt hij in de Nederlandse finale om een plaats te bemachtigen voor de internationale wedstrijd. ‘Ik heb een bijzondere reden om deel te nemen’.
Kruiden in de Nederlandse keuken
Advertorial – De Nederlandse keuken staat niet bekend om het gebruik van vele kruiden en specerijen. Toch gebruiken we ze wel degelijk om gerechten op smaak te krijgen. Maar welke passen we nu veel toe? Wij leggen je uit welke van origine veel worden gebruikt en hoe dit tegenwoordig zit.
Hoe ‘vliegen over zeebodem’ visserij duurzamer maakt
Flyshootvisserij is een innovatieve en duurzame vangstmethode, die in toenemende mate wordt toegepast vanwege de voordelen voor zowel de visser als het milieu. Waarom dit de visserij duurzamer maakt en hoe het specifiek wordt ingezet bij het vangen van zeebrasem, makreel en sardines.
Foto’s: zo ziet Restobar Vista in Rotterdam eruit
Ingrid en Henrie van der Heijden hebben hun tweede eetgelegenheid geopend. In het pand in Rotterdam dat voorheen onderdak bood aan HMB Restaurant, is het paar van start gegaan met Restobar Vista. Het duo is ook eigenaar van Vista in Willemstad, dat door Michelin is bekroond met een ster.
INK Hotel Amsterdam wordt PINK tijdens Pride
INK Hotel Amsterdam – MGallery Collection wordt tijdens de Pride Week voor de negende keer omgetoverd tot PINK Hotel. Van 25 juli tot en met 4 augustus is het hoofdstedelijke horecabedrijf te bezoeken voor een speciaal Pride-programma met diverse activiteiten.
Uitbreiding Hotels van Oranje door dankzij nieuwe eigenaar
Hotels van Oranje in Noordwijk heeft een nieuwe eigenaar. Een consortium van drie bedrijven heeft alle bij het project betrokken percelen aangetrokken en hoopt in 2025 aan de slag te kunnen gaan met de geplande uitbreiding van het hotel en de realisatie van zeventig appartementen.
Michael van der Kroft: ‘Creativiteit is iets ongrijpbaars’
Michael van der Kroft ziet een kelder in Rotterdam-Zuid als de plek voor het realiseren van zijn droom. Bij Tres ga je naar een theatervoorstelling, die bestaat uit (minimaal) achttien gerechtjes met enkel Nederlandse producten. In zijn laboratorium werkt hij aan technieken en smaak. ‘Ik kies voor het extreme.’
Ontdek de perfecte zomerse rosé
De zomer is in volle gang en wat is beter dat genieten van een heerlijk glas rosé in de zon? Roséwijnen zijn ideaal voor deze periode van het jaar vanwege hun lichte, verfrissende karakter en veelzijdigheid. Serveer ’m licht gekoeld voor een verfrissende ervaring tijdens warme dagen.
Deze hotelterrassen horen bij de beste van ons land
Zeven hotels met minimaal vier sterren hebben een terras dat hoort bij de beste honderd van Nederland. Vakblad Misset Horeca stelt jaarlijks de zogeheten Terras Top 100 samen aan de hand van bezoeken door experts. Wij stellen ze graag nader aan je voor.
Geert-Jan Heesterbeek (La Fève) over Kesbeke, Zeeuwsche Zoute en Massimo Bottura
Als er iemand kan toveren met chocolade, dan is het wel Geert-Jan Heesterbeek van La Fève uit Maastricht. Als vriend van ChefsFriends vertelt hij deze maand over bijzondere ingrediënten die bonbons nog verrassender maken.
Sterzaak Alma krijgt er met Alma Bistro in Breda broertje bij
Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars, bekend van sterrestaurant Alma in Oisterwijk, hebben Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenrestaurant Alma Fine Dining en Alma Bodega in Oisterwijk de derde zaak van het paar.
Amateurkoks opgelet: zo zorg je voor een efficiënte keukenindeling
Advertorial – Een efficiënte keukenindeling is cruciaal voor succes in de keuken. Of je nu als amateurkok op zoek bent naar manieren om sneller en beter maaltijden te bereiden of als chef juist de meest ingewikkelde recepten wilt uitproberen: een efficiënte keukenindeling is voor iedere kok van belang.
René Koelman over de toekomst van kaas
Hoe ziet de toekomst van kaas eruit? Gaat het meer naar onbewerkte producten, of zijn er andere ontwikkelingen te verwachten? Onze kaaskenner René Koelman van Bourgondisch Lifestyle geeft in zijn maandelijkse video antwoord op deze vragen.
Gijs Hoevenaars stopt bij De Lindehof en start Muggels by Gijs
Keukenchef Gijs Hoevenaars (40) ruilt tweesterrenrestaurant De Lindehof in voor een nieuw, eigen avontuur. In zijn woonplaats Uden start hij restaurant Muggels by Gijs. Tijd om te bellen met Gijs over zijn plannen en zijn bijzondere band met Soenil Bahadoer, waarmee hij 18 jaar werkte.
Robert Hartelman: ‘Groene ster voor Cèpes is ons doel’
Hij wilde eigenlijk helemaal geen chef-kok worden. Intussen timmert Robert Hartelman van restaurant Cèpes in hotel De Sterrenberg in Otterlo flink aan de weg. Zijn doel? ‘We gaan voor een groene Michelinster’.
Zeeuwsche Zoute op nieuwe locatie nog duurzamer
Partnercontent – Zeeuwsche Zoute, vriend van ChefsFriends, heeft haar productielocatie met bezoekerscentrum in Bruinisse officieel geopend. Het nieuwe onderkomen ligt dichtbij Nationaal Park de Oosterschelde en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om zeezout op een milieuvriendelijke manier te produceren zonder fossiele brandstoffen.