Grape n Green
Seb Smit Landgoed Lauswolt Beetsterzwaag
Nieuws

Seb Smit is terug op de plek waar hij zijn culinaire loopbaan startte. Bij Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag volgt hij Arjan Bisschop op als executive chef en krijgt hij de verantwoordelijkheid over sterrestaurant De Heeren van Harinxma en bistro Nijeholt (Bib Gourmand). Tijd voor een belletje. ‘Dit is mijn geboortegrond.’

Lees Verder
restaurant Parkheuvel Rotterdam
Nieuws

Het met twee Michelinsterren bekroonde Parkheuvel in Rotterdam wordt grootscheeps verbouwd. Nu Juliën van Loo heeft aangegeven het restaurant te willen voortzetten en vader Erik het pand heeft kunnen kopen, is het tijd voor de volgende stap. ‘Alleen de buitenkant blijft staan.’

Lees Verder
KokenKoken
Nieuws

Sebastiaan Follong start in oktober zijn eigen restaurant in Cuijk, genaamd Spoon. Het fine dining-restaurant staat in het teken van lepels. Want, zo geeft Follong aan, ‘elk gerecht moet lepelbaar zijn’. Hoogste tijd voor een belletje.

Lees Verder
Lammert de Vries
Nieuws

De Europese autoriteiten hebben een streep gezet door de prijsafspraken van Booking. Dit betekent dat hotels sinds 1 juli hun eigen prijzen mogen bepalen en (dus) geen rekening meer hoeven te houden met het reserveringsplatform. Wij vroegen hotelier Lammert de Vries wat dit betekent en wat de gevolgen zijn.

Lees Verder
la Fève chocolade & desserts
Nieuws

Het restaurantconcept UMAMI by Han breidt uit met ‘The Steamed Seafood Bar’. Hier wordt de eeuwenoude Chinese traditie van het stomen van eten nieuw leven ingeblazen in verrassende seafood fusion-gerechten. The Steamed Seafood Bar wordt geïntroduceerd in de UMAMI by Han vestiging in Eindhoven.

Lees Verder
Soenil Bahadoer
Nieuws

Soenil Bahadoer heeft zich verbonden aan Voltaire in Leersum. De tweesterrenchef van De Lindehof in Nuenen komt op verzoek van oud-werknemer Ivanildo Kamperveen, die na het vertrek van Arturo Dalhuisen een van de chefs is. Tijd voor een telefoontje: ‘Het landgoed verdient een sterrestaurant, daar gaan we hard aan werken.’

Lees Verder
Kesbeke Fijne Tafelzuren
Nieuws

Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem staat in de finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or. Op 23 september kookt hij in de Nederlandse finale om een plaats te bemachtigen voor de internationale wedstrijd. ‘Ik heb een bijzondere reden om deel te nemen’.

Lees Verder
Kruiden in de keuken
Advertorial

Advertorial – De Nederlandse keuken staat niet bekend om het gebruik van vele kruiden en specerijen. Toch gebruiken we ze wel degelijk om gerechten op smaak te krijgen. Maar welke passen we nu veel toe? Wij leggen je uit welke van origine veel worden gebruikt en hoe dit tegenwoordig zit.

Lees Verder
Bourgondisch Lifestyle
Schmidt Zeevis Rotterdam flyshooten
Blog

Flyshootvisserij is een innovatieve en duurzame vangstmethode, die in toenemende mate wordt toegepast vanwege de voordelen voor zowel de visser als het milieu. Waarom dit de visserij duurzamer maakt en hoe het specifiek wordt ingezet bij het vangen van zeebrasem, makreel en sardines.

Lees Verder
Restobar Vista Rotterdam
Nieuws

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben hun tweede eetgelegenheid geopend. In het pand in Rotterdam dat voorheen onderdak bood aan HMB Restaurant, is het paar van start gegaan met Restobar Vista. Het duo is ook eigenaar van Vista in Willemstad, dat door Michelin is bekroond met een ster.

Lees Verder
Schmidt Zeevis
INK Hotel Amsterdam Pink
Nieuws

INK Hotel Amsterdam – MGallery Collection wordt tijdens de Pride Week voor de negende keer omgetoverd tot PINK Hotel. Van 25 juli tot en met 4 augustus is het hoofdstedelijke horecabedrijf te bezoeken voor een speciaal Pride-programma met diverse activiteiten.

Lees Verder
Hotels van Oranje Noordwijk
Nieuws

Hotels van Oranje in Noordwijk heeft een nieuwe eigenaar. Een consortium van drie bedrijven heeft alle bij het project betrokken percelen aangetrokken en hoopt in 2025 aan de slag te kunnen gaan met de geplande uitbreiding van het hotel en de realisatie van zeventig appartementen.

Lees Verder
Michael van der Kroft
Reportage

Michael van der Kroft ziet een kelder in Rotterdam-Zuid als de plek voor het realiseren van zijn droom. Bij Tres ga je naar een theatervoorstelling, die bestaat uit (minimaal) achttien gerechtjes met enkel Nederlandse producten. In zijn laboratorium werkt hij aan technieken en smaak. ‘Ik kies voor het extreme.’

Lees Verder
Grape N Green rosewijn
Blog

De zomer is in volle gang en wat is beter dat genieten van een heerlijk glas rosé in de zon? Roséwijnen zijn ideaal voor deze periode van het jaar vanwege hun lichte, verfrissende karakter en veelzijdigheid. Serveer ’m licht gekoeld voor een verfrissende ervaring tijdens warme dagen.

Lees Verder
Nice to Meat
Hotel De Maasparel Arcen
Nieuws

Zeven hotels met minimaal vier sterren hebben een terras dat hoort bij de beste honderd van Nederland. Vakblad Misset Horeca stelt jaarlijks de zogeheten Terras Top 100 samen aan de hand van bezoeken door experts. Wij stellen ze graag nader aan je voor.

Lees Verder
Blog

Als er iemand kan toveren met chocolade, dan is het wel Geert-Jan Heesterbeek van La Fève uit Maastricht. Als vriend van ChefsFriends vertelt hij deze maand over bijzondere ingrediënten die bonbons nog verrassender maken.

Lees Verder
Nieuws

Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars, bekend van sterrestaurant Alma in Oisterwijk, hebben Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenrestaurant Alma Fine Dining en Alma Bodega in Oisterwijk de derde zaak van het paar.

Lees Verder
keuken
Advertorial

Advertorial – Een efficiënte keukenindeling is cruciaal voor succes in de keuken. Of je nu als amateurkok op zoek bent naar manieren om sneller en beter maaltijden te bereiden of als chef juist de meest ingewikkelde recepten wilt uitproberen: een efficiënte keukenindeling is voor iedere kok van belang.

Lees Verder
Chaine
Blog

Hoe ziet de toekomst van kaas eruit? Gaat het meer naar onbewerkte producten, of zijn er andere ontwikkelingen te verwachten? Onze kaaskenner René Koelman van Bourgondisch Lifestyle geeft in zijn maandelijkse video antwoord op deze vragen.

Lees Verder
Nieuws

Keukenchef Gijs Hoevenaars (40) ruilt tweesterrenrestaurant De Lindehof in voor een nieuw, eigen avontuur. In zijn woonplaats Uden start hij restaurant Muggels by Gijs. Tijd om te bellen met Gijs over zijn plannen en zijn bijzondere band met Soenil Bahadoer, waarmee hij 18 jaar werkte.

Lees Verder
Reportage

Hij wilde eigenlijk helemaal geen chef-kok worden. Intussen timmert Robert Hartelman van restaurant Cèpes in hotel De Sterrenberg in Otterlo flink aan de weg. Zijn doel? ‘We gaan voor een groene Michelinster’.

Lees Verder
Zeeuwsche Zoute nieuwe locatie
Partnercontent

Partnercontent – Zeeuwsche Zoute, vriend van ChefsFriends, heeft haar productielocatie met bezoekerscentrum in Bruinisse officieel geopend. Het nieuwe onderkomen ligt dichtbij Nationaal Park de Oosterschelde en maakt gebruik van de nieuwste technologieën om zeezout op een milieuvriendelijke manier te produceren zonder fossiele brandstoffen.

Lees Verder