Rozemarijn in Maastricht heeft nieuwe maître-sommelier
Het bij JRE-Nederland aangesloten restaurant Rozemarijn in Maastricht presenteert Thijs van Sambeeck als nieuwe maître-sommelier. Thijs keert terug in de horeca, nadat hij een jaar geleden koos voor een baan bij Vojacek Wijnen.
Thijs van Sambeeck heeft een mooie rij met restaurants op zijn cv staan. In Nederland werkte hij voor onder andere De Bokkedoorns in Overveen en Beluga Loves You in Maastricht. In 2017 stak hij de grens over om als sommelier aan de slag te gaan bij La Source.
Hij deed eerst een opleiding tot kok, koos daarna voor het gastheerschap en eindigde als sommelier. Een jaar geleden stapt hij over naar Vojacek Wijnen om aan de slag te gaan als bedrijfsleider wijn.
JRE-Nederland
JRE-Nederland schrijft dat Van Sambeeck zijn beroep uitoefent met veel passie. ‘Hij maakt er een erezaak van om wijnen en gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot smaakbelevingen waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen.’
Jeroen Raes
Restaurant Rozemarijn huisvest aan de Havenstraat in Maastricht. De keuken wordt geleid door Jeroen Raes, Maaike Steins is de gastvrouw en sommelier.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood, Non+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.