Persoonlijk

Roos Stevens: ‘Altijd pak havermelk in koelkast’

Wat drijft sommeliers en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Roos Stevens, maître van Restaurant Bridges in het hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Na een lange dag vind ik niets lekkerder dan een glas Champagne met een paar naturel ribbelchips.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…..
‘Als koffieliefhebber staat er uiteraard altijd een pak havermelk in de koelkast.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Voor nu liggen mijn prioriteiten vooral bij mijn werk en studie. Uiteraard loop ik heel veel in het restaurant en lift ik met regelmaat een aantal dozen met wijn. Naast mijn werk als Maître Sommelier ben ik ook begonnen aan een WSET-cursus (Wine & Spirit Education Trust). Hierdoor blijft er niet heel veel tijd over om te sporten. Zodra ik mijn diploma heb gehaald ben ik van plan om wel weer meer te gaan bewegen. Het liefst doe ik aan yoga of ga een paar rondjes zwemmen, maar ik ga ook graag naar de sportschool.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place?
‘Dat is heel verschillend. Wij luisteren bij het opzetten van het restaurant of het tellen van de kassa graag naar verschillende soorten muziek. Meestal degene die als eerste iets opzet bepaalt de muziek voor die dag.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart, en waarom?
‘Als Sommelier mogen bij mij uiteraard de wijnen niet ontbreken. Bij restaurant Bridges bieden wij een ruime keuze uit maar liefst 600 verschillende soorten wijn.’

Vakantie. Ik ga graag naar, omdat……..
‘Ik heb geen specifieke favoriete vakantieplek en ontdek juist graag andere plekken. Hierdoor heb ik al een aantal verschillende plekken mogen bezoeken, waaronder Zuid-Afrika, Azië en Australië. De ideale vakantie moet voor mij een combinatie van uitrusten en wijnhuizen bezoeken zijn. Ik zal hierdoor niet snel voor een bestemming kiezen waar geen wijngaarden zijn en geen strand is.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij……
‘Ik houd heel erg van lekker eten, maar een mooie wijnkaart mag hierbij uiteraard niet missen. In Amsterdam ga ik graag naar restaurants zoals bijvoorbeeld Sick, Rijsel en Zoldering. Twee keer per jaar probeer ik naar een twee- of driesterrenrestaurant te gaan zoals bijvoorbeeld Pure C of De Librije.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Als kersverse Maître Sommelier ligt mijn focus voor 2023 vooral op het perfectioneren van de service in restaurant Bridges. We hebben een ontzettend sterk team waar we op door kunnen bouwen.’

Bekijk hier alle afleveringen uit de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Troef in Amsterdam: ‘Eerlijk, ambitieus en toegankelijk’

Volgend artikel

Yornie van Dijk: ‘Techno bunker op standje gevaarlijk’

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.