Nieuws

Ronald Opten naar Bougainville in Amsterdam

Ronald Opten is de nieuwe maître-sommelier van Bougainville, het restaurant van vijfsterrenhotel TwentySeven in Amsterdam. Ronald keert daarmee terug in de hoofdstad, waar hij jaren werkzaam was voor het Amstel-hotel, en gaat samenwerken met Tim Golsteijn, die er de leiding heeft in de keuken.

Na een korte periode bij restaurant Olivijn in Haarlem kiest hij voor het prestigieuze TwentySeven, zo laat het hotel weten. ‘Ronald keert daarmee terug naar Amsterdam om vanaf april het culinaire team van sterrestaurant Bougainville te gaan versterken.’

Tim Golsteijn
De hoteleigenaar noemt Ronald ‘een zeer ervaren gastheer en vakman die met zijn gevoel voor gastheerschap in combinatie met de culinaire creativiteit van executive chef Tim Golsteijn de beleving van de gasten naar een nog hoger niveau kan tillen’.

Amstel-hotel
Ronald is SVH Wijnmeester en werkte eerder voor het Amstel-hotel en Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

Lees ook:
Troef in Amsterdam: ‘Eerlijk, ambitieus en toegankelijk’
Dit Amsterdamse hotel treedt toe tot mondiale elite-collectie
Roos Stevens maître en sommelier bij Bridges Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Koek(je) van eigen boter voor chef Jan Smink

Volgend artikel

Herman Cooijmans alleen verder met Eden in Valkenswaard

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.