Nieuws

Ron Blaauw over Ron Gastrobar Oriëntal Amsterdam

Ron Blaauw opent een nieuw restaurant. Liefhebbers van de Oosterse keuken kunnen per 1 juni terecht bij Ron Gastrobar Oriëntal in de Kerkstraat in Amsterdam. Voor de camera van ChefsFriends vertelt de sterchef over zijn liefde voor de – met name – Chinese keuken en zijn verdere ambities met de ‘formule’ Gastrobar.

Als ChefsFriends op bezoek is in de hoofdstad, wordt in het pand nog volop gewerkt. In het restaurant leggen bouwvakkers de laatste hand aan het interieur, in de keuken werkt het team onder leiding van Alex Haupt aan de voorbereiding van – weer – een avond proeven.

De chef heeft een verleden bij Dinner by Heston Blumenthal en gaat leiding geven aan de keuken. Er is eveneens een dim sum-chef aangenomen: Man-Kit, die jaren werkte bij Sea Palace in Amsterdam.

Chinese restaurants
Ron Gastrobar Oriëntal is ontstaan uit Rons liefde voor restaurant Hakkasan, dat in 2001 in Londen van start ging en inmiddels beschikt over meerdere vestigingen.

Volgens de sterchef is zijn concept een aanvulling op het horeca-aanbod in Amsterdam. ‘Er zijn een heleboel goede Chinese restaurants, maar niet op de manier zoals we het hier gaan doen.’

Amsterdam
Op de kaart staan gerechten die allemaal 15 euro kosten, net zoals de sterchef dat doet bij Ron Gastrobar aan de Sophialaan in Amsterdam.

‘Een concept dat zich daar heeft bewezen. Zie de Sophialaan als een gastrobar met Franse tapas en Oriëntal als een gastrobar met Chinese tapas.’

Meerdere concepten
Over dat ‘concept’ Gastrobar gesproken: aan ChefsFriends.nl laat Ron weten met nog twee ideeën in zijn hoofd rond te lopen.

‘Een Gastrobar Petit, een kleine gastrobar met een heel lage instap en gerechten met maximaal twee of drie handelingen, en een gastrobar met Spaans/mediterrane tapas.

ChefsFriends wenst Ron Blaauw heel veel succes met Ron Gastrobar Oriëntal.

 

Vorig artikel

Fotoverslag Food Truck Festival TREK in Maastricht

Volgend artikel

Chef2Chef: Bas over Robin, Robin over Bas

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.