Nieuws

Ron Blaauw en Bobby Rust bij fundraising diner in The Grand

Sofitel Legend The Grand is vrijdag 9 oktober het decor voor een bijzonder fundraising diner. Zeven (internationale) chefs, samen goed voor 17 Michelinsterren, serveren een speciaal diner, waarvan een groot deel van de opbrengst ten goede komt aan onderzoek voor de stichting Lymph&Co. Onder hen Ron Blaauw en Bobby Rust.

De achtste editie van het culinaire Stars, Food & Art event vindt plaats in onze hoofdstad. Thema dit jaar is ‘A tribute to a bygone area’ en een groot deel van de opbrengst van dit fundraising diner komt ten goede aan de Stichting Lymph&Co, dat geldt inzamelt voor de strijd tegen lymfklierkanker.

Nederlandse sterchefs
Zeven door Michelin bekroonde chefs verzorgen dit bijzondere diner. Onder hen de Nederlandse sterchefs Ron Blaauw (o.a. Ron Gastrobar en Ron Gastrobar Oriental, beide Amsterdam) en Bobby Rust (Bridges, inspired by Ron Blaauw Amsterdam).

Internationale driesterrenchefs
Samen met driesterrenchefs Meir Adoni (Catit, Tel Aviv, Israël), Thomas Bühner (La Vie, Osnabruck, Duitsland), Emmanuel Stroobant (Saint Pierre, Quayside Isle, Singapore), Christophe Muller (Paul Bocuse, Collonges au Mont d’Or, Frankrijk) en Claire Clark (The French Laundy, Californië, Verenigde Staten) bereiden zij hun ‘signature dishes’.

Stichting Lymph&Co
De avond wordt onder andere bijgewoond door Bernard van Oranje (oprichter Lymph&Co), en burgemeester Van der Laan van Amsterdam.

De presentatie is in handen van actrice en presentatrice Jolanda van den Berg, zij doet onder andere verslag vanuit de keuken.

De muzikale invulling wordt verzorgd door Nick & Simon, laatstgenoemde is ambassadeur van de stichting Lymph&Co.

Lotte Wolf
De begeleidende wijnen zijn geselecteerd door Lotte Wolf, wine director van The Grand. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met culinair journalist en auteur Lise Timmer.

Reserveren
Een plek aan tafel tijdens deze bijzondere avond is te reserveren voor 650 euro per couvert (zeven gangen, inclusief wijnen).

Neem contact op via telefoonnummer (020) 555 32 83 of kijk op de website Starsfoodart.com.

Vorig artikel

Wijnproeverij met lunch bij Fitzgerald, La Rive en De Lindenhof

Volgend artikel

James Bond-menu bij Jaimie van Heije in Ouderkerk aan de Amstel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.